Vinterpälsen kommer snabbt.

Idag blev det en skrittur i naturen. Båda framskorna sitter löst nu, så får bli lugnare tempo till tisdag då Hovis kommer. Jag kände mig trött(sov för många timmar, blir lite loj och seg hela dagen då...) så det passade mig bra med. Det var mysigt, vi tog lite nya avvikelser från vägarna och pallade äpplen som Trú fick som färdkost(fördel med bettlöst då!). Vi var borta cirka 30 minuter, väldigt varierande underlag, gräs, asfalt & fält. I skog, upp & ner för backar.
 
Jag har tidigare tänkt att Trú haft sommarpälsen ovanligt länge, och nu helt poff släpper hon pälsen & jag kan för varje dag se hur längre och längre pälsen blivit. Hon har satt väldigt mycket på hals och i ansiktet. Jag har beslutat att för andra året i rad inte klippa henne. I år är hon visserligen i full kondition till skillnad från förra året, men med tanke på att hon har mycket utevistelse med ligghall där hon kan ta skydd från vind & nederbörd, samt att vi inte har tillgång till ridhus gör att jag väljer spara på pälsen! Ser att hon tappat en del pannlugg och svansen har tunnats ut, jag misstänker proteinbrist så ska se till att tillsätta det i kraften och eventuellt påbörja en kur med kiselgur. 
 
Nu är jag ensam med alla hästar & stallet några dagar vilket innebär mer jobb och ansvar. Fick informationen lite plötsligt så det ställer till i schemat en aning, men det ska nog gå bra! 
 
 
 
Allmänt | |
Upp