Växer fram en atlet.

I morse hann jag med ett ridpass innan storm och regn drog in över Lund. Precis när jag satte mig i bilen hem började det ösregna.
 
Idag var fokus på tölten på ridbanan, det var ett tag sedan så det var verkligen nyttigt. Vi började med att rulla på lite för att hitta balansen, sedan flyttade jag henne sidleds för att mjuka upp bogarna samt göra henne mer lösgjord för att få bort hennes laterala rörelser(tidigare passråtta) och hon svarar riktigt bra på detta för att locka fram ren tölt. Jag märkte att hon kändes trött och tung idag, några gånger slog hon över till trav(men jag hann snabbt koppla på henne till tölt igen) eller så bröt hon själv av till skritt. Jag fick då tänka om och köra lite intervaller. Jag fick även chans att arbeta hennes super-skritt som hon får efter tölt. Minns ni att jag berättade om den några inlägg sedan? Ute vill hon snabbt iväg, men på ridbanan fick jag chans att arbeta hennes super-skritt. Hon blev väldigt tung i handen, men hon tänker i alla fall rätt, och då vill jag inte störa henne, bitvis försöker jag lirka loss henne så hon lättar lite i nacken/min hand. Riktigt roligt att få arbeta henne i det läget, nu är vi verkligen på rätt väg i alla gångarter!
 
Vi snäppade upp ett steg och red serpentiner, volter samt vågade oss på en superliten 8-volt, i tölt - och det gick GALANT! Takten var inte superbra och hon blev ganska lång - MEN vi behöll tölten och kunde rida i samma spår flera varv, enormt roligt! Man såg mönstret i sanden och vi var på samma volt-linje efter flera varv! Vi höll på i 30 minuter och jag är supernöjd där vi slutade. Hon blev starkare och säkrare mot slutet av passet, och vi har utvecklats enormt de senaste veckorna på tölten så jag var mer än nöjd!!!
 
Tack vare att tölten är mer korrekt, och ryggen har blivit rak så händer det mycket i kroppen nu. För ett år sedan när Kiro-Åsa var ute sa hon att jag har en mycket atletisk häst, vilket jag hade "svårt att förstå" då, men idag förstår jag helt vad hon menade och det är en atlet som börjar växa fram. På rygg stretch med hovkratsar har det tidigare inte hänt något, men idag skjuter hon upp ryggen till en båge, och det spritter i mig så glad jag blir att se förbättring! Nu rullar allt på som det ska, jag hittar en bra balans i träningsupplägg, vila och motivation!
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp