Vaccination.

Jag insåg med lite kort varsel att Trú's vaccination närmade sig 1 års gränsen, så det brann i knutarna att få henne vaccinerad ASAP, det kan ju ta tid för veterinärer att komma ut och matcha ens egna kalender. Jag ringde Veterinär-Eva igår morse (tisdag) och sådan tur jag hade! Hon skulle till Bjärred på eftermiddag och hade tid för mig innan, så lättad jag blev! 
 
Jag ville hinna med en ritt innan vaccination, eftersom hästen ska ta det lite lugnare några dagar efter. Vi red ut en runda (i välkomnande sol!), tanken var att bara skritta lite då jag inte tog på mig säkerhetsväst(fy-fy) men jag hade så himla bra känsla att vi tog lite trav(mycket bättre än sist!) och tölt. Tölten var stel till en början och första gången på länge mot pass-takt. Dock lyckades jag mjuka upp henne på mycket kort tid och sträcka. De sista 200 meterna var hon riktigt fin i tölten, mjuk och ren i takten. Det kändes som hon arbetade igenom hela kroppen och blev lösgjord i bogarna vilket resulterade i att svetten började drypa om henne, jätteroligt då det var längesedan hon svettades tack vare att hon fått upp konditionen, men eftersom hon svettades igår lyckades jag nog ta henne en nivå till uppåt. Vi skrittade hemåt i en jättebra skritt och jag klappade om henne massor. 
 
Hon fick stå med Back on Track ca 40 minuter tills veterinären kom för vaccination. I år blev det alla tre sprutor, botulism, influensa och stelkramp. Allt gick fint och skönt när det inte tar så lång tid, besöket tog bara ca 5 minuter. Nu ska hon vila en dag, promenad nästa dag och sedan ska vi nog kunna arbeta igång lite smått igen.
 
Hon är så himla fin, fräsh och frisk i kroppen vilket känns enormt roligt! I förrgår löshoppade vi, första gången på ca 1 år och det gick kanon! Hon kunde ta hindret från båda varven, det gjorde hon inte sist!!! Ser det som ett tecken på att hon nu är mer liksidig, rak i ryggen och nu kan ta båda galopperna. Vi tog bara några kryss och ett rätuppstående, max 40 cm och totalt 20 minuter med en promenad innan. Löshoppa får vi fortsätta med! 
 
 
 
Allmänt | |
Upp