När sned rygg blir rak.

Trú har känts trött senaste veckan, så hon har gått lite lugnare till inget alls. Igår var Sarah ute och masserade, hon var väldigt mjuk i kroppen men lite spänd vänster triceps och vänster bakknä. Men det roligaste av allt, Trús rygg är helt rak!! Den bananformade ryggraden som svängt åt höger är nu helt rak! Jag trodde Sarah skojade när hon sa det, och vi blev båda förvånade över att det "bara" tog 1 månad att fixa till, när hon sett ut så alla tre år hos mig! Då kiro-Åsa också påpekat detta, och sagt att det är medfött/hänt under föltiden och inte går att "fixa" blev jag väldigt överraskad. Enormt roligt! Padden gör alltså bra resultat, den gör henne liksidig så att hon börjar muskla mer jämt.
 
 
Vi gör en avstämning om tidigast en månad, och då har hon förhoppningsvis satt mer jämna muskler så vi kan ta bort padden! Trú tyckte massagen var jobbig trots att den var skön, hon gick runt en hel del och skulle bita efter mig, så det var på tiden för en massage igen. Sarah tyckte hon börjar bli fin i överlinjen, men måste upp mer i hull, få mer underhudsfett. Hon är rätt så buktig, men jag ska avvakta ett tag till för att se hur det utvecklar sig, och då ta beslut om det är en tillfällighet, proteinbrist eller en maskkoll som ska göras.
 
I morse, dagen efter joggade jag henne lite lätt runt kvarteret och hon var samma gamla Trú igen, klev på friskt och med energi, tog själv initiativ till trav, och senare tölt(som var wowwowWOW!) Så roligt att hon äntligen töltar som en islandshäst ska göra!
 
Jag är så fantastiskt glad över att jag vågade gå emot mina tidigare åsikter om lösdrift, fri tillgång, dela hage med storhäst, osv för jag ser på Trú hur mycket hon uppskattar sitt nya liv, och jag trivs också och har tid över till mycket annat. Jag hinner stallsysslor och rida på morgonen innan föreläsningar vid klockan 13 i Malmö, börjar jag klockan 10 hinner jag till stallet innan och fixa stalltjänsten, så hon får vila den dagen och sedan har jag hela dagen fri efter föreläsningen. Såklart beror detta också på att Trú bor 6 min från mitt hem. Trú reglerar hö-intaget bättre än väntat, vi har en hel stor hösilagebal inne i hagen, och hon varierar ät-tiden mycket bra. Hon hänger inte där jämt, och hon kan stå bredvid utan att äta. Skönt att jag vet att hon alltid har ätit, kommer jag på morgonen behöver jag inte fodra hästarna utan jag vet att Trú är mätt i magen och vi kan rida på direkten. Hon har tak, enormt skönt nu när hösten och regnet är här. Jag har då och då åkt till stallet för att kolla så hon inte är blöt och kall, eftersom hon står utan täcke, men då har hon varit snustorr och står under taket. Hagen är stor och snart blir den ännu större. Känns enormt bra i matte-hjärtat att kunna erbjuda henne detta, och att hon verkar uppskatta det. Ibland ska man våga gå emot sina principer.♥
 
"Bästa" bilden jag hittade på Trú´s tidigare sneda rygg. Den är inte ur en rak vinkel, men man kan tyda att den svänger lite som detta parantestäcknet ) om man följer den mörka strimman längst hennes rygg. Bilden är från Wigens-tiden så någon gång under perioden januari 2015 - mars 2016, jämfört med ryggen nedan, tagen igår direkt efter massagen! Bilder kan förvirra synen, men jag lovar, ryggen nedan är rak!
 
 
 
Allmänt | |
Upp