Morgon på stranden.

Det blev en tur till stranden! Vädret höll i sig och det var helt vindstilla, jag fick lite ont om tid då jag skulle vara i Malmö klockan 13, men jag ville verkligen inte gå miste om en perfekt strandritt. Turen började ganska segt, skritten var inte så frisk och kvick som den brukar vara, så det tog hela 40 minuer att skritta till stranden(vanligtvis ca 20-30 min) men jag kom på migsjälv med att vara nervös, och då sitter jag och klämmer mig fast i Trú och då blir hon osäker och går långsamt. Hem tog bara 20 minuer, för då var jag avslappnad och lycklig. Nervös var jag för att jag inte riktigt visste hur jag skulle ta mig till stranden från Brohus, men jag red in mot stranden via badparkeringen och Beach House Cafet. 
 
Det var verkligen en helt perfekt dag på stranden, och jag insåg att jag hade för mycket kläder på mig - det var så varmt. Vi red direkt ner på sanden och sedan ner i vatten. En viss tveksamhet i början från Trú, men när hon väl var i accepterade hon vattnet och vi gick hela sträckan mot piren plumsade i vatten, perfekt rygg och rumpträning för henne! Det blev två sträckor vattentramp i havet och två galoppsträckor i sanden. Sedan klättrade vi på sanddynorna för att hitta hem igen och sedan red vi hem. En ritt på ca 1,5h. 
 
Stranden är en helt fantastisk upplevelse för ryttare och häst, jag får så mycket energi, ljuset, det öppna landskapet, ljudet av plumsade hovar i vattnet. Enormt bra övning för musklerna, idag fick vi ett pass på vattenband gratis ;) Jag fylldes med energi där, men dagens intryck var så stort att jag blev så sömning på vägen hem och väl hemma. 
 
Väl i stallet spolade jag hela henne, bort med sanden och saltet. Stretching, kraft och sedan komma ut i hagen igen. Pappa kom överraskande ut en kort stund till stallet, det uppskattade jag (och Trullan). Han skulle se hur blöta vi var, och det var jag bara om fötterna! Därefter kom solen och det har varit fint hela dagen! 
 
 
 
 
 

Plask' 🐴💦⛱ #LommaBeach #equestrian #icelandichorse #islandshäst

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna) Sep 21, 2017 kl. 2:35 PDT

Allmänt | |
#1 - - emma:

nej vad härligt att rida på en strand!!

Svar: Ja, det är verkligen helt underbart - enormt glad att ha nära till en! :D
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp