Äntligen sol så jag kan rida.

Det har regnat tre dagar i rad, så Trú har vilat med lättare promenader i ösregn. Det har inte varit så lockande att sitta upp i ösregn och så är jag lite rädd om min fina sadel. I morse blev jag enormt glad att solen sken, och jag fick stilla mitt ridsug med en uteritt i sol! Trú är verkligen stärkt i tölten, och jag vill påstå att hon helt har lämnat sin markbundna pass-tölt. Idag är den taktren, hållbar och riktigt lösgjord i bogarna. Hon går renast i en väldigt långsam tölt, men med tiden kommer styrkan och då kan vi säkert öka lite. Hon är väldigt lätt i halsen vilket är skönt, hon kan behålla tölten utan ett stabilt stöd i handen som hon tidigare krävt för att inte falla över i trav. Idag kan jag lätta i handen, fokusera på min sits och inverkan. Hon kan flyttas i sidleds(och takten blir då ännu bättre då hon går ifrån det laterala), hon kan ställas i halsen och lyssnar mycket bra och är verkligen en arbetsmyra, hon vill bli sysselsatt i tölten och känns väldigt explosiv. Skritten är som bäst efter tölten, dock måste jag lära mig rida på den. Om jag försöker arbeta henne i skritten vill hon gå upp i tölt, och skrittar först när jag släppt på tygeln, men jag vill ju kunna arbeta henne på kort tygel i skritt, utan att hon går upp i tölt! Det får vi jobba på! Galoppen var bra och jag tror att jag ännu en gång fick en högergalopp! Tror verkligen att hon inte kunnat ta höger galopp pga hennes tidigare sneda rygg, men att hon idag kan och vill när hon är rak i ryggen. 
 
Vi red på gräsvägar, grus och asfalt. I öppna landskap och skog, perfekt omväxling. Solen sken och det var riktigt varmt, jag hade en långärmad kofta vilket var för mycket. Ridbyxor första gången på 6 månader, har varit så varmt att jag ridit i träningsbyxor. Till en början kändes Trú stel i ryggen, men tror det var för mina ridbyxor gav ett mer fixerat grepp i sadeln. 
 
I går släppes Trú ihop med en till häst, en liten ponny och vi öppnade upp en till bit av hagen. Nu har de enormt mycket mark att gå på och beta(och dubbelt så mycket snart igen!). Nervöst såklart men det gick bra. 
En månad med fri tillgång och 2 veckor med extra kraft börjar hon nu bli fin i hullet och sätta muskler. Ska bli kul att se en mer välmusklad Trú, och i bättre hull. Skönt att det går åt rätt håll nu! 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp