Vaccination.

Jag insåg med lite kort varsel att Trú's vaccination närmade sig 1 års gränsen, så det brann i knutarna att få henne vaccinerad ASAP, det kan ju ta tid för veterinärer att komma ut och matcha ens egna kalender. Jag ringde Veterinär-Eva igår morse (tisdag) och sådan tur jag hade! Hon skulle till Bjärred på eftermiddag och hade tid för mig innan, så lättad jag blev! 
 
Jag ville hinna med en ritt innan vaccination, eftersom hästen ska ta det lite lugnare några dagar efter. Vi red ut en runda (i välkomnande sol!), tanken var att bara skritta lite då jag inte tog på mig säkerhetsväst(fy-fy) men jag hade så himla bra känsla att vi tog lite trav(mycket bättre än sist!) och tölt. Tölten var stel till en början och första gången på länge mot pass-takt. Dock lyckades jag mjuka upp henne på mycket kort tid och sträcka. De sista 200 meterna var hon riktigt fin i tölten, mjuk och ren i takten. Det kändes som hon arbetade igenom hela kroppen och blev lösgjord i bogarna vilket resulterade i att svetten började drypa om henne, jätteroligt då det var längesedan hon svettades tack vare att hon fått upp konditionen, men eftersom hon svettades igår lyckades jag nog ta henne en nivå till uppåt. Vi skrittade hemåt i en jättebra skritt och jag klappade om henne massor. 
 
Hon fick stå med Back on Track ca 40 minuter tills veterinären kom för vaccination. I år blev det alla tre sprutor, botulism, influensa och stelkramp. Allt gick fint och skönt när det inte tar så lång tid, besöket tog bara ca 5 minuter. Nu ska hon vila en dag, promenad nästa dag och sedan ska vi nog kunna arbeta igång lite smått igen.
 
Hon är så himla fin, fräsh och frisk i kroppen vilket känns enormt roligt! I förrgår löshoppade vi, första gången på ca 1 år och det gick kanon! Hon kunde ta hindret från båda varven, det gjorde hon inte sist!!! Ser det som ett tecken på att hon nu är mer liksidig, rak i ryggen och nu kan ta båda galopperna. Vi tog bara några kryss och ett rätuppstående, max 40 cm och totalt 20 minuter med en promenad innan. Löshoppa får vi fortsätta med! 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Morgon på stranden.

Det blev en tur till stranden! Vädret höll i sig och det var helt vindstilla, jag fick lite ont om tid då jag skulle vara i Malmö klockan 13, men jag ville verkligen inte gå miste om en perfekt strandritt. Turen började ganska segt, skritten var inte så frisk och kvick som den brukar vara, så det tog hela 40 minuer att skritta till stranden(vanligtvis ca 20-30 min) men jag kom på migsjälv med att vara nervös, och då sitter jag och klämmer mig fast i Trú och då blir hon osäker och går långsamt. Hem tog bara 20 minuer, för då var jag avslappnad och lycklig. Nervös var jag för att jag inte riktigt visste hur jag skulle ta mig till stranden från Brohus, men jag red in mot stranden via badparkeringen och Beach House Cafet. 
 
Det var verkligen en helt perfekt dag på stranden, och jag insåg att jag hade för mycket kläder på mig - det var så varmt. Vi red direkt ner på sanden och sedan ner i vatten. En viss tveksamhet i början från Trú, men när hon väl var i accepterade hon vattnet och vi gick hela sträckan mot piren plumsade i vatten, perfekt rygg och rumpträning för henne! Det blev två sträckor vattentramp i havet och två galoppsträckor i sanden. Sedan klättrade vi på sanddynorna för att hitta hem igen och sedan red vi hem. En ritt på ca 1,5h. 
 
Stranden är en helt fantastisk upplevelse för ryttare och häst, jag får så mycket energi, ljuset, det öppna landskapet, ljudet av plumsade hovar i vattnet. Enormt bra övning för musklerna, idag fick vi ett pass på vattenband gratis ;) Jag fylldes med energi där, men dagens intryck var så stort att jag blev så sömning på vägen hem och väl hemma. 
 
Väl i stallet spolade jag hela henne, bort med sanden och saltet. Stretching, kraft och sedan komma ut i hagen igen. Pappa kom överraskande ut en kort stund till stallet, det uppskattade jag (och Trullan). Han skulle se hur blöta vi var, och det var jag bara om fötterna! Därefter kom solen och det har varit fint hela dagen! 
 
 
 
 
 

Plask' 🐴💦⛱ #LommaBeach #equestrian #icelandichorse #islandshäst

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna) Sep 21, 2017 kl. 2:35 PDT

Allmänt | | En kommentar |

Improviserad rundcorall.

Idag byggde jag ihop min egna lilla rundcorall med hjälp av hinderstöd, plasthagpinnar och polisavspärrningsband - det blev ett väldigt bra resultat! Trú arbetade på i ett bra tempo, gav riktigt bra trav(bättre än vad hon visat uppsuttet senaste tiden!) och hon blev riktigt avslappnad och fin med vissa balansproblem. Det är bra att se henne från marken, bekräftade min känsla jag har uppsuttet att hon är svagare i vänster varv på volt då hon bitvis tappade sig och föll över i galopp alternativt sneddade in mot mitten. Vi testade en vänstergalopp som började i bra galopp och avslutades i pass, attans! Trots att corallen blev lite avlång gick Trú på en perfekt rund volt. Detta bör vi göra fler gånger! 
 
Vi körde lite "följa John" efter på hennes initiativ, mycket duktig och jag vågade till och med att HELT ta av grimman och gå med henne lös från ridbanan till stallet, duktiga tjej! Den relationen och friheten jag vill ha med min häst, att jag litar på henne så pass mycket att hantera henne helt lös, utan hjälpmedel. Som ett osynligt band. Den relationen jag vill uppnå med mina hästar, enormt glad att Trú svarat på det och att vi ständigt utvecklas. 
 
Vi fick besök av en paraglider(person som satt i en "stol" med motor bakom och fallskärm) ovan oss på ridbanan, den var väldigt nära trots att det inte ser så ut på filmen nedan. Trú reagerade med att tvärnita från traven men stod sedan bara lugt för att se var ljudet kom från. 
 
Annars mockade jag hage och fyllde på enormt mycket hö. Skönt att det får fri tillgång så man slipper fodringarna, å andra sidan måste man fylla på enormt mycket hö(typ 20-30 kg) en gång per dag som ska bäras, flyttas och fyllas i nät, pjuh värsta styrkepasset! Nu är jag helt ensam med tre hästar och stall till måndag, hoppas det går bra! Trú kom mot mig i full galopp i hagen idag, filmade det men ser bara helt vitt ut på skärmen så blev ändå ingen film... :( 
 
 
 

Oväntad åskådare från ovan' 👆🏻🚁🎈🦄 #paraglading #obryddhäst

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna) Sep 20, 2017 kl. 12:00 PDT

Allmänt | | Kommentera |
Upp