Svårslagen känsla.

Idag blev det en uteritt i härligt höstväder, solen lyste, ganska mycket blåst men jag var klädd efter väder, löven börjar ändra färg här nere i Skåne nu och blir sådär härligt brandgula. Hela uteritten var helt fantastisk, efter en härlig och överraskande galopp satt jag och log hela slutet av rundan. Hästar och känslan av en bra, snabb galopp så att ögonen tåras är något av det bästa jag vet! Trú visade en överraskande bra galopp, kraftfull och utan inslag av pass. Jag hade en bra och stilla fältsits vilket påverkade henne minimalt vilket jag märkte i att Trú kände sig bekväm i att öka farten och länga stegen. Vi har en sträcka på gräs som är ett helt perfekt underlag för en galopp. Ögonen tårades och jag fylldes av energi och lycka ♥ 
 
Efter galoppen fick hon enormt bra skritt, fyllig, rörlig, elektrisk och avslappnad - precis så jag föredrar den. Vi skrittade in i den trängre slingan/buskaget och sedan hem. Innan galppen tog vi lite tölt och den var helt ok. 
 
Väl i stallet blev det stretchning, borstning och kraft. 
 
Trú känns så himla lycklig just nu. Enorm hage, fri tillgång på hösilage, vindskjul, ute dygnet runt och fortfarande tillgång till gräs känns som att det är precis det hon saknat och nu njuter av för fulla muggar. Hon är otålig över att få komma ut efter ridpasset, står inte alls och hänger vid grinden framåt kvällen som hon tidigare gjort och när hon väl kommit ut i hagen igen frustar hon, rullar sig och springer sedan iväg till höet eller gräset. Det känns så oerhört bra inom mig att se henne tillfredsställd, hon har haft det bra tidigare men detta är verkligen lyx! Hon stog inne natten mellan onsdag och torsdag pga 1:a klass varning, och morgonen efter var benen tjocka som elefantben och man kunde knappt urskilja kotan - då märker man verkligen vilken stor positiv inverkan lösdrift och den ständiga rörelsen har på kropp och leder! Vi har ännu inga planer på att stalla in då vädret i Skåne fortfarande är ljummet och det har ju både vindskjul och fri tillgång. 
 
Tack och adjö! 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp