Stranden, barbacka, vila & sitsträning.

Veckan har varit relativt lugn. Dagen efter jag skrev förra inlägget fortsatte vi med rygg & rumpa träningen på stranden! Trú kändes pigg sträckan dit, och blev exalterad när vi kom ner i vattnet. När jag köpte Trú var hon livrädd för vatten(så pass att hon slet sig), idag är hon inte rädd men kan vara tveksam, och hon är lite osäker när man ska ner i havet men när hon väl är nere så uppskattar hon det! 
 
Vi red bara i skritt, i vattenbrynet och längre ner mot det djupare vattnet för att hon skulle få jobba lite, djupare vatten och större motstånd. Vi var så långt ut att mina fötter var helt under vatten, kall och blöt om stövlarna och fötterna. Det var helt vindstilla och vi njöt, det var många fotgängare ute som snackade med oss, såG att det såg mysigt ut och det var minst två personer som tog ett och annat foto av oss. Uppskattat när andra snackar med en när man kommer till häst! En mysig tur där Trullan verkligen fick jobba med rygg och lyfta ben - perfekt! 
 
Dagen efter fick hon vila. Dagen efter det kände jag inte för så mycket mer än att sitta upp barbacka - och det var helt underbart och helt rätt val. Supermysigt, Trú var varm och gosig, skötte sig jättebra längst med motorvägen trots att jag var utan sadel, jag lyckades sitta kvar i de branta backarna. en sak jag verkligen la märke till var att hon var rund och go! Det senaste året har hon varit så spetsig i ryggraden att det varit obehagligt och ont för mig att sitta barbacka och velat hoppa av ganska snabbt - i veckan var hon platt och skön om ryggen och jag satt behagligt. Jag blev glad, överraskad och ville inte hoppa av! Min runda gosiga barbackahäst är tillbaka, nu blir det många turer barbacka! Fri tillgång och gräs har gjort gott för henne, hon har gått upp i vikt, men är långt från överviktig eller tjock. Underhudsfettet måste öka lite till sedan är vi i mål! 
 
När jag satt upp hade jag för bra studs och hala byxor(utslitna jeans) så jag flög framstupa över på andra sidan, haha. Jag blev så paff att jag plötsligt låg där på marken. Landade väldigt mjukt och långsamt! 
 
Idag blev det skrittarbete på ridbanan utan stigbyglar. Fokus på mina skänklar, böjda spår, förhållningar(halt, halvhalt, rygga) och kyras 4-kant. Lyssnade väldigt bra, blev bitvis för låg i formen, tung i handen men bättre resultat än väntat då hon var väldigt ofokuserad i början(en häst i flocken flytta idag, den som hon kom bäst överens med och kliade varandra). 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp