Skämmas över en olycka.

Tru har gått lugnare i veckan på grund av vaccinationen. Vi har tagit promenader, hon har vilat, tömkört lite lugnare och igår red vi med lite högre tempo efter mini-vilan. Idag ska hon få vila och sedan kör vi igång som vanligt imorgon. 
 
Tömköra är nyttigt för oss. Jag ställer inte så mycket krav, knappt några. Gör det endast i skritt och inga avancerade saker, endast halter, olika spår och ridvägar samt tempoväxlingar under max 20-30 minuter. Men det är väldigt nyttigt att se henne från marken för att SE hennes svagheter och beteenden. Det är en sak att KÄNNA när man sitter på, och en annan att SE från marken. Jag ser och får bekräftat det jag känner, att hon smiter undan i vänster varv. Hon "klipper av" hörnpasseringarna, blir rak när hon ska formas igenom hörnpasseringen och volterna blir hellre ovala än runda. Bra att se sådant man behöver jobba vidare på. Även ta en "hälsocheck" tex tranpar hon lika på alla fyra? Har hon övertramp och när? Spårar/trampar hon över med båda bak eller olika? Även om det är väldigt kort tid och inte så jobbigt för henne, så ger det mig otroligt mycket. 
I veckan blev det även bett på första gången på några månader i samband med tömkörningen. 
 
I går satt jag upp en runda på grässtigarna. Hon kändes väldigt spänd i ryggen, men tänker att hon har inte motionerats ordentligt på nästan en vecka. Det blev bättre med tiden. Men tölten kändes också spänd, stel och dålig. Kände att jag hade ett bakslag mot vad vi presterade sist. Jag kände att jag satt dåligt. Det mesta kändes dåligt. Med lite mjukgörande rörelser släppte det och blev faktiskt ganska bra. Men det var ändå något som inte kändes rätt. Vi red hem och jag var ändå nöjd. 
Väl i stallet var Trú lite rastlös, väldigt ovanligt. Ställde upp henne i stallgången. Tog av saker och fixade i ordning. Trú gick rundor och jag blev småirriterad på henne då hon inte brukar bete sig så. Tills jag hörde vatten forsla - hon var ju kissinödig!!! Stackars Trú, som hatar att kissa inför folk, lilla fröken pryd. Jag såg i hennes ögon vilken förnedring hon kände - kissa på betonggolvet så det skvätte upp igen Trú som helst vill vara ensam när det sker såg ut att gråta inombords. När hon var klar gick hon bokstavligen in i en hörna i stallet och stälde sig med huvudet in, som i skamvrån och jag kunde se och känna hur hon skämdes. Lilla gumman, Olyckor sker, jag borde förstått att hon var kissinödig och jag fick en förklaring varför hon kändes så spänd och stel att rida - hon måste ha knipit hela rundan! 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp