Överskottsenergi.

Idag var det äntligen dags för uteritt, något som var väldigt välbehövligt för Trú som byggt på sig en hel del energi. Det var väldigt mycket spring i benen, tankar i hennes huvud och vilja. Det är en svår balansgång de dagar när hennes hjärna kokar. Det gäller att jag håller tålamodet kallt, blir jag frustrerad över henne då när hon är så het och kokande kan det slå slint i huvudet och bli kortslutning i hjärnkontoret.
 
Det började relativt lugnt i framskritten, men efter första tölten fick var det svårt för henne att varva ner till skritt. Då gäller det att jag är superbalanserad och följa med i sätet som om jag sitter på en gunga i skritten, annars om jag är för stilla/fixerad tolkar hon det som tölt och börjar trippa iväg. Släppte ut henne i en lång galopp med en förhoppning om att det skulle lugna henne, men blev snarare ännu mer bus. Vi skulle fortsätta vidare i tölt, och det blev en VÄLDIGT kvick tölt, inte alls den samlade och långsamma där jag kan fokusera på att arbeta henne - idag blev det mest spring - men imponerande nog fortfarande i en rätt takt tölt - inte alls inslag av pass som hon ALLTID tidigare haft. Hon var snabbt väldigt lösgjord i bogarna, vilket var häftigt att uppleva en ordentligt lösgjord och samtidigt kvick ren tölt. Jag försökte arbeta henne lite med sidflyttningar men hon ville mest springa. Ett tag blev jag lite frustrerad över att hon inte lyssnade på Mig och vart 10:e meter gjorde jag en halt med en efterföljande ryggning för att se om det fortfarande är mig hon lyssnade på eller bara sprang av fri vilja. Här får man stryka henne medhårs, antingen accepterar hon det och "ger sig", eller så bygger hon upp frustation och blir då ännu mera studsig och energisk.
 
Jag skulle nöjt mig med halterna och ryggningarna, istället började jag göra framdelsvändningar för att hämta upp henne och mjuka upp bakbenen - hon gjorde kanonbra vändningar med ytterst små hjälper (älskar när hon är så elektrisk och lyssnar på minsta rörelse) dock byggde det upp frustration i henne och ännu mer energi. Suck. Vi tog några fler galoppsträckor för att få henne avslappnad och få ut energi vilket gjorde gott för henne - vi kunde sedan skritta hem lite lugnare. Det drypte om svett från henne, men det gjorde gott, hon blev trött i både knopp och kropp - mission completed! 
 
 
Allmänt | |
Upp