Massage.

I veckan var Sarah på besök för en massage på Trú. Det har hänt mycket i kroppen, inga skador eller muskelkrämpor - hon är fräsch som aldrig förr och använder muskler & kropp mer korrekt än tidigare. Hon är väldigt liksidig idag jämfört med förut och även när hästen presterar på topp behövs underhållsmassage, bara massor av positiva effekter med massage. Nu kommer vi till det som hittades: 
 
Reagerar på båda sidorna på ryggen snett ovanför flanken vid tryck, är det på båda sidorna samma reaktion är det ofta tarmarna som är ömma eller magen som inte mår riktigt bra. Är en negativ reaktion, men behöver inte betyda något, har märkt att avföringen är väldigt varierad i konsistens, och väldigt grön - men ju grönare avföring desto mer välmående mage. 
 
Hon reagerade på stresspunkterna snett under magen på båda sidor, detta bekräftar att hon använder magmusklerna mer och bättre, alternativt att hon har en ökad frambensrörelse då magmusklerna går tvärs över magen och fram mellan benen. Sarah har inte känt detta tidigare på Trú, och det var ingen negativ utslitning på musklerna utan mer träningsvärk - betyder att hon använder mer magmuskler & det bekräftas då det är just det mitt fokus varit på senaste 1,5 veckan som jag skrivit i föregående inlägg, blev jätteglad att Sarah kommenterade det utan att jag sagt något. Hon fick lite elbehandling där på stresspunkterna.
 
Triceps höger fram är spänd igen, men detta kan höra ihop med magmusklernas ökade aktivitet. Ska stretcha höger fram på ett nytt sätt än tidigare efter ridning/motion. 
 
Trú är fortfarande rak i ryggen, vilket är skitbra! Otroligt att det hon haft minst 3 år kan försvinna på några månader. Nu när hon är liksidig & rak ska jag sluta rida med den extra fjärdedelspadden under sadeln! Sadeln passar henne utmärkt fortfarande! 
 
Hela hennes "grundposition" med hovarna och ben i stillastående har blivit mycket bättre. Jämn vikt på alla fyra. Speciellt bättre position på frambenen & står inte ut med höger fram lika tydligt som tidigare, har bättre symmetri och balans ifall man tar upp ett ben, behöver inte kompensera med vikten på andra ben om man tar upp ett. 
 
Mycket bättre i hull sedan i somras och satt mycket mer ryggmuskler, som jag känt av då jag kan sitta barbacka bekvämt. 
 
Det var det mesta. Vi sa ingen tidsintervall för nästa besök men för min del blir det först nästa år! (Så konstigt att skriva nästa år...)
 
 
 
Allmänt | |
Upp