Magmuskler i arbete.

Det var ett tag sedan jag tittade in här. Främsta anledningen är för att jag förra veckan skrev två tentor, så jag har haft fullt upp. 
 
Trú gick då i en lugnare period, men absolut ingen vila. Vi har motionerat på som tidigare, fast under kortare tid. Så istället för att rida 45 minuter har det blivit ca 30 minuter. En del löst arbete har det blivit, som löshoppning och löslongering. Väldigt varierat arbete. Det mesta har rullat på bra, löshoppningen gick fantastiskt bra - bjöd på hindret i båda varven och visade mycket höger galopp = utveckling. Vid tämkörning fokus på benens placering vid halt och skritt, att hon ska göra halt i korrekt benläge och aktivt röra sig till skritt. Jag överraskades över hur rörlig hon blivit i ryggen, bakdelen och manken gungade härligt = bra lösgjord i ryggen och rakställd. Travbommar. Flytta oss runt ett däck, främst genom endast bakbensaktivitet(svårt att förklara, men gett enormt bra resultat för oss då hon inte kan smita runt ett däck som runt en kon!) -- Summan av kardemumman har vi dessa två veckor fokuserat på magmuskulaturen! Jag märkte att hon är "slapp" i magmusklerna. I stallet ser hon nästan tjock ut och har en dålig hållning om magen, men på ribanan i arbete drar hon upp magen. Misstänkte då att magmusklerna inte är lika starka mot ryggmusklerna så fokus har varit magen, vilket märktes på dagens massage i form av ömma punkter, för att hon nu börjat använda dem. 
 
Trú och kompisen är nu installade nattetid. Utsläppen är enormt bekväma, jag kan åka dit direkt innan skolan i privata kläder då det bara är att öppna stalldörren som går direkt ut till hagarna, öppna hästarnas boxdörrar och de traskar ut på egen hand där hö och vatten redan väntar. Otroligt bekvämt, det går på 2 minuter, hästarna sköter sig själva och jag som är morgontrött kan få en lugn stressfri morgon. På helgerna är det till och med så att jag kommer direkt från sängen, och kör iväg i pyjamasen, för att sedan kunna krypa ner i sängen igen. Haha. 
 
Jag ska ett tag framöver prova ett nytt foder, Primero Total som jag bara hört gott om och velat testa flera år. Nu när massören blivit återförsäljare har jag fodret mer lättillgängligt. Ska bli spännande, mycket låga halter socker och stärkelse, dock lite för lågt i protein från vad vi behöver nu men vi ska testa och se! 
 
Snart kommer ett inlägg om dagens massage! 
 
 
Allmänt | |
Upp