Ett vinnande koncept.

Det är knappt att jag vågar berätta att det går så himla bra för mig och Trú nu, för att jag då tror något kommer sätta käppar i hjulen för oss. Trú är i sin bästa form och har aldrig presterat såhär bra i min ägo!!! Jag tänkte därför spalta upp lite tankar nedan som jag tror kan ha en bidragande faktor till varför det går så bra just nu. Detta för egen reflektion och eget minne, man glömmer lätt bort vardagssaker som faktiskt gör skillnad!
 
Hovbeslag.
Trú är skodd med 10:or fram och 8:or bak sedan en vecka tillbaka. Märker positiv förändring för pass-råttan. Balanserad i traven (slår inte längre i sigsjälv, det där "klink-klonk" ljudet är borta!), kan nu skritta i nerförsbacke - inte pass nerför som tidigare, bättre tölt. Behöver lite mer tid för att kunna utvärdera mera. Förhoppningsvis slits fram inte lika snabbt med tjockare skor!
 
Foder. 
Jag har helt(så gott som) tagit bort färdiga foderblandningar från Trús matsedel. Jag får dock se hur länge jag kan hålla det, lockas alltid till att köpa mer foder... Just nu kör vi på så neutrala produkter som möjligt: 
- Betfor
- Linfrökaka
- Pavo MultiVit 15
- MSM
- Salt 
- Stroppy Mare 
- Hippo Selection Standard mineraler. 
 
Betfor då detta har bra fibrer för magen samt innehåller mycket vätska(har fler bra egenskaper men det är främst därför jag väljer att fodra med Betfor. Linfrökaka är superbra för magen, smörjande och även detta bra för magkulturen. Skall ge en bättre hårrem, tillför lite energi samt rekommenderas för magsårshästar - Trú har inte magsår men jag upplever henne stressmagad och har upplevt positiva effekter sedan jag började med linfrökaka för ca 2 månader sedan. Pavo vitaminerna vann jag faktiskt på en Facebook-tävling. Skall vara bra för pälssättningen och än så länge tycker jag de fungerar bra.
 
Träningsupplägg.
Trú presterar bäst efter vila. Detta lite häpnandsväckande då hon tidigare knappt kunde vila en dag utan att bli tokig. Behövde ständigt stimiulans. I juni blir hon faktisk 12 år, hon var 9 när jag köpte henne, kanske är så att hon mognat och nu blivit "gammal"? Därför har jag märkt att hon presterar bäst med ett träningsupplägg av VILA-RIDA-PROMENAD alternativt PROMENAD-RIDA-VILA osv. Då presterar hon riktigt bra samt hinner återhämta sig. Så tar vi ett lite mer krävande pass när vi väl rider. Ibland ersätts prommenaden av tämkörning eller en lugnare ridtur. En gång i veckan rider vi "långrunda" på ca 1 timma med mycket fart. Detta upplägg fungerar för oss!
 
Andra små detaljer. 
Så som äta lite hö innan ridning om det var lång tid sedan hon fick mat, alltid stretcha efter ridning (tar bara 3 minuter - dålig ursäkt för migsjälv att inte göra pga tidsbrist), om hårt/långt ridpass - liniment på alla benen. 
 
Min sits. 
Har utvecklats till det bättre i vår. Känns nu som jag helt (typ) släppt min hopp--sits och rider nu som en islänning (haha). Upplever Trú mer i balans, jag har bättre balans och inverkar bättre. Har till och med börjat uppskatta att rida i islandsridbyxor och ridskor!!! 
 
Peppar peppar hoppas jag detta håller i sig nu. Bra känns det i alla fall! Ser fram emot juni då jag kan lägga mer tid på hästen!! 
 
 Bild från en långritt i förra veckan. Vitsippor i Billebjer-skogen!
 
 
Lägesuppdatering, Utveckling | |
#1 - - Louise:

Så roligt med ett inlägg!!
Älskar sådana inlägg, där man reflekterar över detaljerna :D

#2 - - Louise:

Så roligt med ett inlägg!!
Älskar sådana inlägg, där man reflekterar över detaljerna :D

Upp