Varm dag till skogen.

Dagens känsla på ridningen var inte superbra. Jag var jättetaggad till en början att rida iväg till skogen i det fina vädret, men jag kände ganska snabbt att Trú inte var sigsjälv. Hon kändes trött och inte alls samma kvicka skritt som hon brukar ha, men ibland är hon så i början och piggnar till. Halvvägs började hon fjanta mitt på en bilväg, blev rädd för stenar och andra vanliga hinder som hon inte alls brukar bry sig om, Trú är vanligtvis inte rädd för något förutom gäss... Hon flög ut i vägen(inte bra) och ville bara vända hem, en liten varningsklocka ringde, men om det bara är fjanteri vill jag ta diskussionen och rida förbi hindret, annars är risken med henne att vi inte kommer förbi nästa gång om jag skulle vända hemåt idag. 
 
Det var en varm dag (27 grader enligt termometern) och det var förmodligen därför vi båda inte orkade leverera idag. Jag tror Trú också är trött i kroppen nu med pälsbyte och förra veckans tuffa ridning. Vi hade i alla fall en mysig runda i skogen, tölten var okej, traven jättebra och galoppen kass. Hon var väldigt flak och slog snabbt över i pass(inte likt henne efter de senaste veckornas fina galopper så något som kanske inte står rätt till ändå...) 
 
Jag hade en konstig känsla hela ridpasset med några få ljusglimtar(tex traven som var väldigt fin, skritten där hon riktigt arbetade, och tölten där hon börjar få en fin form när jag rider till henne). 
Efteråt stretchade vi och tog liniment på alla benen. Hon fick snabbt BOT ryggvärmaren och fick stå med det på under 1,5h när jag var och köpte foder till henne.
 
Tankarna är varierande, antingen var detta bara en tillfällighet, allt kan inte vara på topp och det kommer alltid svackor förr eller senare. Hon kan vara trött i kroppen efter senaste månadens topprestationer och kanske behöver en paus efter alla nya intryck med flytt etc, foder som är fel - kanske saknar protein eller energi? Strategin nu är att ta det lite lugnare, Massör-Sara kommer nästa vecka och tar en titt på henne och så bör jag göra något åt en lös sko. Lite vila ska hon få i slutet av veckan. Ganska meningslöst inlägg men mest för min egna reflektion. 
 
 

Trú hälsar att det var för varmt för långrunda till skogen idag' 🐴💦🌲😅😨🔥

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna)

Allmänt | |
Upp