Träna på att sitta upp.

Flytt innebär för mig en ny färsk start och chans att förbättra sådant som jag tidigare slarvat med. Så nu har jag börjat finslipa mina uppsittningar som jag alltid annars har slarvat med. Trú har alltid skrittat iväg när jag är halvvägs uppe, det är varken säkert eller bra rent lydnatsmässigt. Så det är något jag nu verkligen fokuserar på vid varje uppsittning. Hon ska stå stilla, trots lös tygel, jag ska sitta upp långsamt och hon ska även då stå stilla och kvar på stället - går hon fram så backar jag henne. Svårigheten sedan är att jag ska kunna sätta mig tillrätta, korrigera sätet och utrustningen, kunna lyfta mig i sadeln - UTAN att hon går iväg. Trú tror alltid att hon kan gå iväg så fort jag lättar i sadeln. Sedan ska hon gå fram på min signal, oavsett hur lång tid vi behöver stå där. Det går bättre och bättre, men det är långt från perfekt och vi har redan tränat i en månad. Men skam den som ger sig - har hon fått fuska i tre år så tar det nog lite tid - hehe.. 
 
Idag var tanken att rida på stubben, men då bonden fortfarande idag höll på att skörda lämpade det sig inte. Vi skrittade på grässtigarna och avslutade med galopp i sommarhagen. Jag är inte säker att jag "får" rida där, så det var nog första och sista gången, men jag var så himla sugen på galopp när jag byggt upp förväntningar att rida på stubben. Trú behöver plats i galoppen så jag såg ingen annan lämplig plats för galopp än sommarhagen där gräset är nyklippt. Det blev fantastiska galopper i full fart på stor volt längstmed motorvägen där många bilar var påväg hem, de fick en glimt av räser-Trú! Vänster galopp kändes lite oregelbunden och jag drog mig en chansning att prova höger galopp (som inte jag kunnat få henne i uppsuttet, löst har hon visat höger galopp men inte med mig på...) Och jag vågar nästan tro att hon visade höger galopp!!! Det kändes i alla fall för rent för att vara vänster galopp i höger varv, korsgalopp eller pass. Vill inte ha förväntningarna för högt uppe men det kändes bra. Vi avslutade med en galopp i uppförsbacke och sedan superbrant nedför i skritt (så mycket stabilare hon blivit i backar nu!) Sedan skrittade vi av och hemåt. Efter blev det stretching och kyllera på alla benen efter den inte så platta terrängen vid galoppen. Härlig fredagskväll! 
 
Trú börjar bli fin i kroppen, eller är det pälsen som lurar nu när den blivit betydligt mycket tjockare och oj vad hon fäller!!! 
 
Igår fick hon vila då jag var i Göteborg över dagen på Ridsport EM. Jag hade läktarplats till Lag-hoppningen och det var enormt roligt att Sverige avslutade på första plats individuellt (Peder) och Lag! Mycket fina rundor av alla svenskar, dock många andra ryttare som red dåligt, rev, trillade av eller visade icke så fint beteende mot sin häst tyvärr. Maffig känsla att uppleva Ullevi och den svenska hejjarklacken var otrolig. Väldigt internationellt på läktaren, de bredvid mig var från Storbrittanien. Jätteglad över upplevelsen! Håller tummarna för svenskarna idag i finalen! 
 
 
 
Allmänt | |
Upp