Töltar vidare & ihopsläpp.

Idag fokuserade vi fortsättningsvis på tölten. Kände från början att det inte skulle bli lika lyckat idag, då ridbanans underlag var tungt efter nattens regn & kände att både Trú och jag hade träningsvärk. Men vi gjorde det bästa av situationen & varvade skritt med tölt. Skritten var jättefin, hon arbetar i en korrekt form nu vilket är jätteroligt. Hon är inte så tung i handen som hon kan vara, främst för att jag kan korrigera henne lättare på hacket & direkt kan lirka till henne i handen när hon blir tung & hon lättar direkt. 
 
Hon lyssnar nu väldigt fint på mitt säte och min vikt, vi gjorde idag flera böjda spår & flyttningar enbart med sätet - jätteroligt! 
 
Tölten var sådär idag(om man jämför med de två senaste passen, men toppen om man jämför med i våras. Jag kände av mycket träningsvärk & orkade inte "lyfta upp" henne i stegen så som jag upptäckt man bör göra. Men over all, jätteduktig! 
 
Vi höll på cirka 30 minuter. Jag kände att det var tufft för henne idag, och jag vill inte pressa henne, tölt ska fortfarande vara roligt trots att det nu är lite jobbigare! 
 
Efteråt släpptes hästarna ihop. Det gick jättebra och lugnt till. Trú har inte riktigt vågat sig fram till nätet när den andra hästen står där, så vi får placera ut hö på olika ställen en tid framåt. Skönt att ha kompis till henne, ligghall, större hage, fri tillgång på hö, kli-kompis & lite mer gräs. Detta ska bli bra för henne ❤
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Bettinas islandshäst:

Det ska bli kul att följa er!

Svar: Vad roligt! :D
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp