Tankar om "all inclusive".

Ligghall är verkligen guld värt - en av de saker jag värdesätter högst i nya stallet. Den senaste veckan(eller större delen av sommaren) har haft enormt varierande väder och det känns därför jättetryggt att Trú har möjligheten att välja skydd under tak om hon önskar. Även är det ett bra skydd mot solen/värme då ligghallen är öppen från två håll så att där inte blir för varmt. Ikväll stod hon under taket när jag körde in på gårdsplanen, trots fint väder, så jag misstänker att det var för att svalka sig. Våra islandshästar har ju redan börjat sätta vinterpäls och det är nog lite för varmt för henne när det fortfarande är 20 grader på kvällarna. 
 
Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Trú en större frihet, valet är fritt för henne att kunna vara inne under tak trots att hon är ute, äta när hon vill och hur mycket hon vill(var lite orolig för fri tillgång tidigare men upplever att hon faktiskt reglerar det bra själv.) Hon vet att maten inte kommer ta slut, går ifrån höet när hon känner sig mätt/nöjd, väljer fortfarande gräset före hö, och jag känner mig inte längre alls orolig för övervikt längre. Trú känns väldigt tillfreddställd och känslan är att detta är ett bra alternativ till en svårfödd liten icke så matkry fuxhäst. ♥
 
Lyxig känsla att komma till stallet på morgonen/eftermiddag/kväll och veta att Trú redan ätit, så att man kan ta in henne och rida på direkten. Ser fram emot hösten då jag ska till stallet "tidigt" på morgonen innan föreläsningarna och kan sitta upp direkt utan att behöva fodra och vänta på att hon ska äta upp! 
 
Eftersom det finns skydd under tak och fri tillgång på mat är min förhoppning att hon i framtiden kommer kunna reglera temperaturen bra och slippa frysa. Jag kommer inte behöva ha täcke på henne lika ofta samt även i år inte klippa henne då jag inte har behov av en klippt häst. Med mycket utevistelse i hagen samt inget varmt ridhus kan hon gott få behålla vinterskruden på sig. En nöjd häst ger en nöjd ägare! 
 
 
 
Allmänt | |
Upp