Så perfekt man kan bli.

Om jag nu tyckte att Trú var i sitt livs form i våras, så är det ingenting mot vad hon är idag. De senaste två veckorna har allt bara sagt "poff" - Trú är så fin hon aldrig varit i min ägo, verkar må jättebra, är pigg och uppmärksam, fin i hullet och magisk att rida. 
 
Trú har gått på kontrollerad fri tillgång de senaste två veckorna. Hon hetsäter inte vilket är väldigt skönt att hon har lite att göra hela tiden på egna villkor. Jag uppskattar att hon äter runt 10 kg per dag. Detta har gjort henne väldigt fin i hullet. Sakta börjar hon lägga på sig i vikt, dock är hon lite mer rund om magen, men jag tycker att en häst inte blir fet/fin i hull över en dag, utan är en process som får/ska ta tid. Snart är min förhoppning att det som landat på buken ska ta sig till andra ställen på kroppen. Jag börjar i alla fall känna resultat och så smått även se skillnader. Förhoppningen är nu att hon ska ta sig mer i muskler då vi nu använder muskler hon inte använt tidigare, mer om det snart. 
 
I kraften har jag lagt till Krafft´s nya kraftfoder "Low starch", mindre stärkelse(4%) och mindre socker (4%), levande jäst - både probiotisk och prebiotisk, hög andel protein samt fri från havre och melass. Jag vågar nästan påstå att denna gjort stor skillnad på henne med, men så mycket annat har hänt i samma veva så kanske bara placebo-effekt. Blir det kraft i krubban för Trú i höst/vinter - så är det denna hon kommer få! Hon får nu linfrökaka och betfor tillsammans med detta samt diverse mineraler. Detta är favorithändelsen på dagen då hon kommer galopperande(!!!) i hagen när hon ser sin svarta balja.
Idag ger jag Trú alla måltider om dagen själv, så nu kommer hon springande mot mig varje gång jag kommer samt känner igen min bil, roligt då jag alltid behövt hämta henne.
 
Hackamore är den största förändringen. Trú rids nu i form!!! Bara det är wow! Detta hjälper oerhört i muskelbyggandet vilket märkts mäst på nacken(hennes insjunkna nacke börjar sakta försvinna), ryggen är starkare och börjar ana en persikorumpa! Det är så himla roligt att rida när hon går fint, är lätt och lyder. Mina skuldror mår bättre då hon inte hänger i bettet. Tölten är helt fantastisk - nu har vi verkligen hittat den ticke-tacke tölten, det kräver väldigt mycket ridning från min del, jag har hittat muskler jag inte visste fanns och jag har fått tillbaka glädjen i tölten, så mjuk och harmonisk. Hon behöver en del att hitta tölten, då hon lätt pendlar mellan trav och tölt i början(men bättre det än grisepass som tidigare!), och med hjälp av lite skänkelflyttningar, volter, serpiner för att rubba hennes laterala tänk så slår hon upp i perfekt tölt och sedan så håler hon sig faktiskt stabil där så länge jag är fokuserad och arbetar igenom varenda steg. Trú älskar att hon hittat tölten, så fort jag kortar tyglarna eller gör halvhalt går hon upp i tölt vilket är jätteroligt och positivt men samtidigt behöver jag vila, haha. Lyxproblem. Nu när jag vet hur det ska kännas, och vet hur jag sta ta mig dit är allt så fantastiskt roligt och jag ser fram emot att träna vidare. 
Den lilla padden som jag berättade om i förra inlägget fungerar positivt, och jag hoppas att Sara ser mer jämna skulderblad på henne nästa massage. 
 
Det var väl egentligen allt jag har att säga för denna gången. I veckan ska vi släppa ihop hästarna, och jag är egentligen inte nervös inför det, den andra hästen verkar supersnäll så jag tror det ska fungera bra. Nervös är jag mer för att det går så jäkla bra nu och skulle vara så himla hjärtskärande att dra på sig en skada *peppar-peppar* nu. Den andra hästen är större än Trú så hon är ju redan lite i underläge storleksmässigt. Men min magkänska är lugn så jag hoppas det går bra. 
 
 Idag var vi och köpte hö i Södervidinge, pappa var snäll och frivilligt hjälpte mig "hala hö". Nu har hon mat ett bra tag till, jag köper alltid för lite men nu har jag 2-4 veckor fram vilket är skönt! 
 
Det är roligt att ta sig till stallet för tillfället. Jag längtar ut och upp i sadeln. Trú är mer tillgiven än på länge och nu är vi hemastadda i nya stallet. Livet är allt fint med häst ♥
 
 
 

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna)Aug 12, 2017 kl. 11:18 PDT

 

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna)Jul 31, 2017 kl. 10:37 PDT

Minnesvärda stunder, Utveckling | |
#1 - - Johanna :

Åh, blir så glad över att läsa att allt går så bra! Det förtjänar du med tanke på hur ni slitit ihop! Duktiga ni ❤️👏

Svar: Tack fina du 😘
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp