Mycket har hänt.

Hejsan min lilla dagbok på Internet. 
 
Det har hänt mycket sedan sist, den största förändringen är att Trú och jag flyttat från Sularp. Jag flyttade dit i juni förra året, och har trivts fantastiskt bra under året. Det största minustecknet var avståndet från mitt hem. 20 minuter pendling enkel väg, och det tog ännu längre tid på vintern, vid olyckor etc. Jag började hålla ögonen öppna för nytt stall i närheten av Lomma igen vid jul, men insåg att Trú mådde bäst i Sularp, och prioriterade hennes välmående före min resväg. Under våren har dock fler chanser i livet dykt upp, studierna blivit tuffare och jag började inse att ska jag kunna fortsätta äga en häst, måste jag ha hästen nära mig. Tidseffektivast. Av en slump fick jag en plats i ett stall i Lomma, och flytten blev tidigare än först beräknat. Vi flyttade in i mitten av juli. Vi Sulisar har alla flyttat, som vänner. Jag har enormt mycket minnen att tacka dem för, och jag vet att vi kommer fortsätta hålla kontakten.
 
Nu bor Trú 6 minuter hemifrån mig, och jag är i stallet 3 gånger om dagen, haha. Ger henne lite mat innan och efter jobb, och en tur för att motionera henne. Ett litet stall med bara 4 boxar, men där är så himla vackert och fridfullt, ridbana med toppen-underlag för Trú. Ridvägarna blir fler och fler ju mer jag letar, i de närmsta omgivningarna, med mycket backar - toppen! Skogen och strand ligger ca 20 minuter bort, ridhus 20-30 min ridväg och stora fält man får rida på vid skörd. Tillräckliga förutsättningar för oss. Främst har jag börjat inse att avståndet hem är viktigast för mig, detta året kommer bli en test på om jag kan fortsätta ha häst eller om jag får börja prioritera andra saker...
 
Träningen går bra. Hon blir starkare och tölten mer taktren. Hon har fått sår i mungiporna av gräset, så just nu rider vi en del bettlöst, och det går faktiskt bra. Trú går bäst om man inte "stör" henne så mycket och jag upplever att hon är "friare" bettlöst, och faktiskt fick en bra tölt-rytm bettlöst, hon fick space att tänka på egen hand för att balansera upp sig. Har köpt ett Hackamore och kör bettlöst på mitt Micklem. Fungerar över förväntan även på uteritter, då vi kan galoppera och hon saktar ner direkt! 
 
Trús kost under sommaren består av gräs och hö 50/50 till en början av juli. och nu står hon på fri tillhång av hö. Magen vilar från kraft under sommaren(sedan mitten av juni), och eftersom hon då ratar mineralerna köpte jag under Falsterbo Horseshow Pavos SummerFit. Då luras hon med att tro det är godis, och mineralerna slinker ner ;)  Smidigt att kunna ge direkt ur handen i hagen. Tanken var att hon skulle gå hela augusti också utan kraft, men då jag såg att hon började falla ur ville jag ge henne lite skrammel i spannen. Hon får saltsten i hagen med Selen och E-vitamin i. 
 
I höst kommer hon gå på "lösdrift", ute så mycket som möjligt, in på box sent på kvällen. Stooor hage med tre andra kompisar, fri tillgång på hö och halm samt ligghall. Jag tror detta blir bra för henne. Hoppas hon håller sin fin i hullet på fri tillgång, och Trú är inte superfokuserad på mat så hon kommer inte äta hela tiden. Men med fri tillgång kan hon bestämma själv när hon är mätt, så hoppas jag hon går upp en ca 50 kg så vi har lite att jobba muskler på! 
 
Massören Sara var ute i förra veckan. Vi kom fram till att Trú är medfött sned i ryggen, inte helt ovanligt. Men det gav svar på en del frågor och problem jag haft genom åren. Hon är S formad i ryggraden om man står bakom henne. För att kompensera då hon musklas ojämt har vi ett prov nu 1 månad att rida med en halvpadd bara på höger fram under sadeln. Då fyller den ut tomrummet, förhoppningen är att det inte bara ska hjälpa Trú utan även i min sits då jag ofta "faller över" åt höger. Än så länge har jag bara märkt positivt av det!  
 
Det var allt från oss, vi får se när vi hörs av nästa gång! 
 
 
 
Allmänt | |
Upp