Matfeg Trú.

Ihopsläppet har gått fortsatt bra. Nu är det nästan en vecka sedan, och allt har gått fortsatt lugnt. Det enda som nojjat mig är att Trú kanske inte har ätit ordentligt. Trú har väldigt stor respekt för andra hästar, speciellt när det gäller mat. Nu när de utfodras i ett nät(vi har hö på ett ställe till men knappt hon vågat sig fram där med), så har hon haft svårt att våga sig fram till nätet när den andra hästen stått där - men i morse fick jag en bild skickad till mig på Trú och hagkompisen som delade frukosten vid nätet. Som det gladde mig!!! Har de fri tillgång så ska de ju ha "obegränsat" med mat, men jag upplevde nu i veckan att Trú fått mindre mat än när hon utfodrats, och det har såklart inte känts rätt. Att hon vågar sig fram att äta nu lugnar matte-hjärtat! 
 
Träningen går fortsatt bra! Hon har känts lite trött - hon är mitt inne i fällningsperiod så gissar att mycket energi går åt pälssättningen, ny kompis och fortfarande varmt i Skåne. Idag red vi ut, utan plan på vart vi skulle eller var fokus skulle ligga. Det blev väldigt bra och jag kände av Trú vad hon ville och utgick därifrån. Det blev en lång framskritt uppe på åsen vid motorvägen, tölt på asfalt, galopp på gräset längstmed tågspåret(super galopp! Jag satt stilla i jockey-sits och då ökade hon automatiskt, sprang så fort att ögonen rann!), tölt på grusvägen - solen stod rätt så jag såg oss i skuggan, och det såg riktigt bra ut! Vi har verkligen hittat tölten nu och börjar lära mig lite trix. När hon tappar rytmen så ska jag korta henne lite occh få ett långsammare tempo, när hon blir för stel och spänd så flyttar jag henne i sidled så lossar hon i sidorna och börjar slappna av. Härlig känsla att tölta! Trú tycker det är himla roligt, så fort jag börjar korta upp henne (tex för att arbeta henne i skritt) så vill hon tölta iväg. Det var tufft sista töltstegen och hon började lukta svett - men idag valde jag att ta det lite längre för att se hur hon beter sig när hon blir trött, om hon går över till pass eller inte, och faktiskt så fortsatte hon tölta på fast med tyngre steg!
 
Skrittade hemåt igenom snariga skogen man måste ducka sig igenom och sedan töltade vi lite till. Avslutade på gräsvolten med lite skritt och sedan hem där stretching och kraft väntade.
 
Jag är så himla tillfredsställd med hästeriet just nu. Fantastiskt att ha Trullan nära hem igen, träningen går fantastiskt och jag har tid över till mycket annat.  
 
Ni missar väl inte att jag finns på instagram också? @annispanna 
 
Lite bilder från den senaste veckan: 
 
 
 
Allmänt | |
Upp