Varm dag till skogen.

Dagens känsla på ridningen var inte superbra. Jag var jättetaggad till en början att rida iväg till skogen i det fina vädret, men jag kände ganska snabbt att Trú inte var sigsjälv. Hon kändes trött och inte alls samma kvicka skritt som hon brukar ha, men ibland är hon så i början och piggnar till. Halvvägs började hon fjanta mitt på en bilväg, blev rädd för stenar och andra vanliga hinder som hon inte alls brukar bry sig om, Trú är vanligtvis inte rädd för något förutom gäss... Hon flög ut i vägen(inte bra) och ville bara vända hem, en liten varningsklocka ringde, men om det bara är fjanteri vill jag ta diskussionen och rida förbi hindret, annars är risken med henne att vi inte kommer förbi nästa gång om jag skulle vända hemåt idag. 
 
Det var en varm dag (27 grader enligt termometern) och det var förmodligen därför vi båda inte orkade leverera idag. Jag tror Trú också är trött i kroppen nu med pälsbyte och förra veckans tuffa ridning. Vi hade i alla fall en mysig runda i skogen, tölten var okej, traven jättebra och galoppen kass. Hon var väldigt flak och slog snabbt över i pass(inte likt henne efter de senaste veckornas fina galopper så något som kanske inte står rätt till ändå...) 
 
Jag hade en konstig känsla hela ridpasset med några få ljusglimtar(tex traven som var väldigt fin, skritten där hon riktigt arbetade, och tölten där hon börjar få en fin form när jag rider till henne). 
Efteråt stretchade vi och tog liniment på alla benen. Hon fick snabbt BOT ryggvärmaren och fick stå med det på under 1,5h när jag var och köpte foder till henne.
 
Tankarna är varierande, antingen var detta bara en tillfällighet, allt kan inte vara på topp och det kommer alltid svackor förr eller senare. Hon kan vara trött i kroppen efter senaste månadens topprestationer och kanske behöver en paus efter alla nya intryck med flytt etc, foder som är fel - kanske saknar protein eller energi? Strategin nu är att ta det lite lugnare, Massör-Sara kommer nästa vecka och tar en titt på henne och så bör jag göra något åt en lös sko. Lite vila ska hon få i slutet av veckan. Ganska meningslöst inlägg men mest för min egna reflektion. 
 
 

Trú hälsar att det var för varmt för långrunda till skogen idag' 🐴💦🌲😅😨🔥

Ett inlägg delat av Anna 🎀 (@annispanna)

Allmänt | | Kommentera |

Årspremiär för stubbfält.

Inledde dagen i stallet med en tur på stubbfälten. Härligt att äntligen få nyttja mer yta att rida på och stubb är verkligen så underbart. Sist var två år sedan, Facebook påminnde mig idag att det var på dagen två år sedan sist, 27:e augusti är numera rida-på-stubb dag. Vi började rida fram på gräsvägarna och jag kände direkt att gårdagens vilodag var väl nyttjad, hon kändes direkt fräsch i kroppen. 
 
Vi sträckte ut i 4 galoppsträckor på fältet, trots ösregn och stark vind, men det gjorde inget, känslan av fält är enorm och man är bara i nuet. Trú var samlad till skillnad från sist vi var på fält, kanske för att hon blivit starkare? Jag körde tre race-sträckor och sista sträckan kunde jag faktiskt sitta i galoppen, samla henne och rida ihop henne. Lycklig häst, lycklig ryttare. Hem red vi och i stallet var det ett lugn över oss båda, Trú verkade nöjd och jag var enormt glad. Hela morgonen kände jag mig väldigt harmonisk, jag var i stallet tidigare än på väldigt länge (8.00), hästarna stod under taket för att skydda sig från regnet och jag var lugn och inte så stressad - ville njuta av sista sommardagen i stallet. 
 
På vägen hem började solen titta fram, typiskt, men vi får sol nästa stubbritt! Det var dags för visningar för mig och på vägen hem från en kontraktsskrivning hörde jag den individuella hoppfinalen i EM, då Peder tog guld! Vilken EM prestation med endast ett nedslag på sista rundan, vilken bedrift, vilken idriottsman, vilken häst och vilken perfekt matchning mellan Peder och Allan. Häftigt på hemmaplan och att jag fick vara med om en del i torsdags.
 
Imorgon börjar studierna och jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda!
  
Allmänt | | Kommentera |

Träna på att sitta upp.

Flytt innebär för mig en ny färsk start och chans att förbättra sådant som jag tidigare slarvat med. Så nu har jag börjat finslipa mina uppsittningar som jag alltid annars har slarvat med. Trú har alltid skrittat iväg när jag är halvvägs uppe, det är varken säkert eller bra rent lydnatsmässigt. Så det är något jag nu verkligen fokuserar på vid varje uppsittning. Hon ska stå stilla, trots lös tygel, jag ska sitta upp långsamt och hon ska även då stå stilla och kvar på stället - går hon fram så backar jag henne. Svårigheten sedan är att jag ska kunna sätta mig tillrätta, korrigera sätet och utrustningen, kunna lyfta mig i sadeln - UTAN att hon går iväg. Trú tror alltid att hon kan gå iväg så fort jag lättar i sadeln. Sedan ska hon gå fram på min signal, oavsett hur lång tid vi behöver stå där. Det går bättre och bättre, men det är långt från perfekt och vi har redan tränat i en månad. Men skam den som ger sig - har hon fått fuska i tre år så tar det nog lite tid - hehe.. 
 
Idag var tanken att rida på stubben, men då bonden fortfarande idag höll på att skörda lämpade det sig inte. Vi skrittade på grässtigarna och avslutade med galopp i sommarhagen. Jag är inte säker att jag "får" rida där, så det var nog första och sista gången, men jag var så himla sugen på galopp när jag byggt upp förväntningar att rida på stubben. Trú behöver plats i galoppen så jag såg ingen annan lämplig plats för galopp än sommarhagen där gräset är nyklippt. Det blev fantastiska galopper i full fart på stor volt längstmed motorvägen där många bilar var påväg hem, de fick en glimt av räser-Trú! Vänster galopp kändes lite oregelbunden och jag drog mig en chansning att prova höger galopp (som inte jag kunnat få henne i uppsuttet, löst har hon visat höger galopp men inte med mig på...) Och jag vågar nästan tro att hon visade höger galopp!!! Det kändes i alla fall för rent för att vara vänster galopp i höger varv, korsgalopp eller pass. Vill inte ha förväntningarna för högt uppe men det kändes bra. Vi avslutade med en galopp i uppförsbacke och sedan superbrant nedför i skritt (så mycket stabilare hon blivit i backar nu!) Sedan skrittade vi av och hemåt. Efter blev det stretching och kyllera på alla benen efter den inte så platta terrängen vid galoppen. Härlig fredagskväll! 
 
Trú börjar bli fin i kroppen, eller är det pälsen som lurar nu när den blivit betydligt mycket tjockare och oj vad hon fäller!!! 
 
Igår fick hon vila då jag var i Göteborg över dagen på Ridsport EM. Jag hade läktarplats till Lag-hoppningen och det var enormt roligt att Sverige avslutade på första plats individuellt (Peder) och Lag! Mycket fina rundor av alla svenskar, dock många andra ryttare som red dåligt, rev, trillade av eller visade icke så fint beteende mot sin häst tyvärr. Maffig känsla att uppleva Ullevi och den svenska hejjarklacken var otrolig. Väldigt internationellt på läktaren, de bredvid mig var från Storbrittanien. Jätteglad över upplevelsen! Håller tummarna för svenskarna idag i finalen! 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp