När livet kommer ikapp.

Hej på er! Längesedan vi hördes av. Anledningen är helt enkelt att livet har kommit ifatt. Förra veckan påbörjade jag mina studier på Malmö Högskola inom Fastighetsförmedling. Det har varit full rulle och större delen av dagen lägger jag på studier, förutom de timmar jag lägger i stallet hos Trú. Sedan är jag ganska trött... Dagarna går från 06.00 - 23.00. Plugg, mat, hästen och sitta i bil. Så ser mina dagar ut.
 
Vad har hänt mer än mina studier då? 
  • Trú och jag fortsätter med rehab. Vi rider endast 20-30 minuter pass. Nu har jag börjat trava korta sträckor med henne. Känns väldigt varierat. Det har gått 2 månader sedan vi kunde rida "ordentligt", hon har tappat en hel del styrka så jag måste verkligen stöjda henne i gångarterna. Vi går över bommar för att lyfta på benen och aktivera ryggen. 
  • Förutom fysioterapeut för Trú hade jag i helgen ute massören - Sarah. Stresspunktbehandling, check av reflexerna, massage och stretching. Spänd i C3/C4, triceps höger fram(så hon står lite vinklad utåt med benet vilket jag märkt med att hon slitit ojämt på skon. Spänd i svansen, hon kniper med den och ett "veck" syns runt svansroten. Bekräftade även spänningar Åsa har känt(nacke, manke, rygg och kors). Fått stretchövningar för framben, rygg och svans som ska göras efter ridning/motion. Arbeta lösgörande och gärna bommar. Återbesök om 1 månad, och förmodligen ett tredje en period efter det. Mycket nöjd med bahanlingen och glad att genomfört det. Trú var jättenöjd, avslappnad och frustade många gånger på lilla promenaden efteråt. 
  • Har äntligen köpt/hittat mig ett Hrimnir-bett. Bra i rehab då jag upplever henne mer avslappnad med det bettet efter ha lånat Ingrids. 
  • Trú kommer till mig "varje" dag i hagen! Något stort!!! De två år jag ägt henne är det få gånger hon kommit till mig i hagen, runt 5 gånger. Jag har alltid fått hämta henne. Sedan Åsa behandlade Trú för tre veckor sedan har Trú kommit mot mig nästan varje dag!!! (minus tre dagar typ) För mig är det något oerhört stort, och något jag tror är tack vare fysio. Förmodligen har Jag varit förknippad med obehag/smärta med hennes låsningar/muskelspänningar. Nu är jag något positivt. Oerhört roligt och ett friskhetstecken! 
  • Denna vecka ska jag opereras, näsan ska få sig en rutinoperation eftersom jag haft andningssvårigheter hela mitt liv. Förhoppningsvis blir jag av med en del allergier och återkommande nästäppa pga min näsa. Och det bästa av allt, jag ska få nästan 100% andningsmöjlighet! 
Det är väl det mesta som hänt. 
Idag var jag ute tidigt i stallet(06.30) innan föreläsning(duktigt Anna) och red. Viktigt med vårt rehab-schema nu. Är hon låst och öm i muskulaturen tycker inte jag vila är en fördel. Idag kändes hon verkligen påväg upp igen, positiv till arbetet och energi. Travade på bra de få stegen, skrittade bra och avslappnat med långa steg. Så kul! Nackdelen med att rida inom tidsbegränsning och det känns så bra är viljan av att inte hoppa av... Åh min häst ♥ 
Tack vare att jag var ute tidigt fick jag uppleva en läskig men underbart vacker morgon med dimma. Man såg inte långt! ↓
 
Behandlingar och skador, Lägesuppdatering, Vardag | |
Upp