Föll pladask.

Idag gick jag och Trú omkull på vägen hem från vår skogsritt. Det var så himla läskigt. Vi skrittade lugnt på lång tygel, var 200 meter från stallet på en grusväg - när hon plötsligt snubblar med frambenet och sätter sig på framknäna. Jag trodde att hon skulle balansera upp sig för det kändes så, men hon blir stående på framknäna en bra stund, jag som glidigt av sadeln hänger runt halsen på henne, hoppar av och hon hittar balansen igen. Jag blev livrädd och föreställde mig massor av blod. Men - inga sår på knän, hon var grusig om nosen så hon måste ha störtdykig. Inget blod på mulen och inget sår i munnen/tunga. Men skakiga och chockade var vi båda. Hon gick rent men jag är fortfarande nervös, det var förmodligen på liknande sätt hon fick sin gaffelbensskada för några år sedan. Jag ledde henne sista biten hem, hon snodde åt sig gräs och verkade ganska kry. I stallet kylde jag benen, hela vägen upp och ner. Tänkte ta det lugnt imorgon och longera, se om jag ser stelhet eller hälta. Hon blir lite snubblig i slutet av sko-perioden, så det är verkligen tid att hovis kommer nu! 
 
Uteritten var så härlig. Jag bestämde mig för att Trú skulle bestämma väg och gångart. Det var lite nervöst, men de var så kul att ge henne den uppgiften. Hon valde en annan väg än den vi brukar till skogen, lite chockerande faktiskt. Kul att se vart hon ville i skogen, hon försökte leda in mig mitt i bushen, men då jag som ryttare inte skulle kommit igenom för alla grenar fick jag vända henne. Det dröjde ett tag innan hon vågade byta gångart, första halvtimman skrittade vi. Men sedan vågade hon på både trav, tölt, galopp (och grisepass). Allt detta på lång tygel då jag ville påverka henne så lite som möjligt. Synd att jag var tvungen att bromsa henne för en väg, men vi fortsatte in i skogen och sedan bestämde hon sig för att rida hemåt igen. Vi hade baucher-bett och hög nosgrimma. Kändes så himla trevlig på det bettet, det har hon inte gjort tidigare, bara när vi longerat så det var en trevlig överraskning
 
Måste säga att det var jättekul att låta henne bestämma sådär, lite läskigt eftersom hon stuckit med mig. Men det var som att hon höll sig i lite lugnare tempo. Jag hade hela tiden helt långa tyglar men var handlingsberedd mot eventuella bus eller plötsliga rädslor. Trú verkade också tycka det var roligt, hon var lite frågande i början, om hon verkligen fick göra det ena eller det andra. Hon till och med valde att skritta över några naturhinder i skogen på 30 cm, imponerad! 
 
Jag var glad över att turen gick så lugnt till och att det gick så bra, och just då snubblade Trú till och vi gick om kull. Man ska inte pusta ut innan man kommit hem...! 
 
Cyklade till och från stallet, en totalsträcka på 1,4 mil som jag avverkade på 40 minuter. Var så himla härligt att cykla, älskar det! Tänker göra det fler gånger nu när solen är framme, jag inte behöver lastträna lika ofta och har mer tid då kommande vecka verkligen är slutspurten i skolan! 
 
Cykelvägen går igenom skogen, i utkanten. Man kan bland annat rida till höger och vänster om asfalten, men vi har många små stigar i skogen som jag föredrar. Händer att vi transporterar oss på denna sträcka. 
 
I går var jag med familjen på Börjes som har öppnat i Malmö, det var det risportföretaget jag hade en del kontakt med för några veckor sedan. Jag sökte jobb, var på intervju och allt kändes superbra. När jag direkt efter en tenta fick besked om att jag inte fick det denna gång. Blev så himla ledsen och besviken, gick in på skoltoan och grät, kändes som att jag skulle bli tilldelad jobbet. Man ska inte ta ut någon lycka i förtid... Jättefin stor butik som verkligen hade ALLT, jag kommer handla en hel del där bla foder då de hade allt jag använder mig av. Skönt att slippa köra till olika butiker i fortsättningen. Dock blev jag besviken över den lilla lilla Islands-sektionen de hade. Så mycket mer på internet, inget stort utbud i butiken. Synd då Skåne är så Islandstätt ändå och jag tror det kommer växa enormt! 
 
Ps. Är texten större och bättre för er nu? Fick kommentar på att det var svårt att läsa, på min webbläsare såg det bra ut - men alla har ju olika och då kan utseendet variera. Är det fler saker som ser konstigt ut när ni läser? 
 
 
 
Minnesvärda stunder, Ridning, Vardag | |
#1 - - Mikaela:

Rás gick också ned på knäna idag, men reste sig med mig på! Läskigt. Hoppas verkligen inte gaffelbandet tog mer skada än det gaffelband dom håller på och ska läka :O Travade fint efter iallafall och pigg.

Svar: Usch, var det någon otursdag igår eller?! :( Hoppas båda våra hästar är friska idag!
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp