Tankar inför tävling.

Den 27:e augusti är det dags för mig och Trú igen, tävling! Det är Eldirs klubbmästerskap på Sleipnirs ängar och vi är anmälda till två klasser denna gången, T8 och V5.
 
Hur känns det då? I söndags hade jag ett riktigt toppenpass, jag hade morgonfodringen, det var helt fantastiskt väder och jag red iväg till vår oval. Det var nyttigt för oss att vara där ensam denna gången, jag rider bättre när ingen tittar på, jag har ett helt annat självförtroende då. Vi fick en framskritt på 10 minuter. Efter det fortsatte jag mycket med min kontakt i tygeln, även min sits(tyngd i stigbygeln, rak i ryggen, inte sitta snett utan jämn vikt, min hand etc etc - lite finlir helt enkelt!) Jag hade fokus på hennes form och stryrka. Mycket skrittarbete, sedan trav först att hon skulle länga stegen och sedan skulle hon arbetstrava i form. När vi gick över till tölten lät jag henne först rulla på något varv, och sedan jobbade jag väldigt mycket bara med korta töltfattningar. Alltså att vi skrittade, sedan tölt några få steg, för att sedan ta ner henne till skritt igen. Stärkande och få henne att kvicka till lite!
 
Svårt att förklara mer i detalj, då det var just detaljer vi fokuserade på, men hela passet kändes det så himla toppen, och bra inför tävlingen. Det var så fint väder, vindstilla, hela passet var toppen. Dock så går det ju alltid upp och ner, tisdagens pass gav inte alls samma känsla...
 
Sedan måste lastningen gå lite bättre, ska jag vara ärlig så har vi inte lastat/tränat sedan den 15 juni (illa!). Ska vi kunna komma hem från tävlingen så är det god tid att börja träna NU!
 
Som grädde på moset har jag insett att min sadel inte sitter så bra längre, den skapar bara irritation för både mig och Trú... Mer om detta senare. Sedan är det ju ett hrimnir-bett jag också drömmer om...
 
Summasummarum - tävlingen är om snart 1 månad och jag behöver mer tid på mig!
 
Bild på tävlingsdebuten i maj i år!
 
 
 
Vardag | |
#1 - - Ingrid:

Låna mitt bett nästa
Gång du tränar om du vill :)

Svar: <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp