Sko på sniskan.

Idag under lunchen på jobbet stack jag iväg till stallet en stund, Trú's sko hade flyttats lite och satt sig dumt. Trakterna har vuxit snabbt och trycker då undan skon. Så nu steg hon på trakten och skon kilats in mellan strålen & traktern. Hon har av denna anledning vilat sedan ritten i söndags då detta hände!
 
Lämpligt tidsmässigt hade Blå tappat en sko så Ingrid hade redan Steindor bokad, Snällt av honom att boka in mig med. Otroligt snälla kollegor på jobb som låter en springa iväg någon timma på jobbtid!
 
Detta var första gången vi skodde för Steindor och ska göra detta fortsättningsvis. Jag trodde att skon bara skulle behövas tas av och sättas på igen, det trodde Steindor också till en början men efter lite diskussion och försök så var vi båda överrens om att den var för tunn, och risken var att hon skulle tappa den. Vi valde att sko om bak, och eftersom det gått så lång tid sedan sist kunde vi inte bara ta vänster bak utan behövde ta båda bak för att det inte skulle bli snett. Bra beslut men tog lite längre tid att sko, blir lite dyrare och ska skos om helt om 4 veckor igen, aja, hon sliter skitsnabbt bak så det var nog bara bra om vi ska få ut någon ordentlig ridning denna månaden!
 
Trú har förmodligen inte varmskotts i sitt liv, inte i min ägo i alla fall, och det är detta Steinodr gör. Det var nytt och spännande för oss båda, lät konstigt, rykte och luktade pecka. Det värsta tyckte Trú var röken, hon tycker det är lite läskigt med rök(mötte det en gång på en uteritt, då ville hon vända, men efter lite lugnt prat blir det bra). Jag mutade lite med slick godis och sedan var röken glömd. Viktigt att få en bra upplevelse första gången.
 
Han slog på nya skor, och tyckte precis som tidigare hovslagare påpekat att de är för små, de är lite långa i tån men inte så breda och behöver därför formas mer runda, idag är de rätt så avlånga! Steindor gjorde något som de andra inte gjort, klippte av tån, för att få en bättre överrullning och för frakterna att kunna breddas. Trú tyckte detta var jättelustigt när hon för första gången skulle gå med korta tår, han klippte av ganska mycket - runt 1 cm, det var nästan som att hon haltade/ömmade lite. Men hon är lite överdriven med sådant, jag tror och hoppas att det bara är en vanesak! Hon fick vila idag.
 
Ska bli spännande och se om kortade tår gör någon förändring i hennes gångarter eller ridningen...
 
Bakhovarna EFTER Steindor idag, ganska så mycket avklippta tår! Vi får se hur det går, känns läskigt när jag ser dem såhär... 
 
 
 
Trú's bakfötter efter förra skoningen. (Svårt att få det på bild och med skor på, blir mer tydligt när skorna tas av!)
 
 
 
 
Behandlingar och skador, Tankar, Vardag | |
#1 - - Louise:

Steindor är grym!
Rigel fick också mer avklippta tår för att underlätta överrullningen och verkade nästan halta 1-2 dagar efter innan han gick bättre än förrut :D

Svar: Åh vad skönt! Ska se hur hon beter sig idag, hoppas hon inte är för öm, så ridsugen äntligen! :D
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp