Lycklig häst.

Igår efter jobbet var jag inte speciellt ridsugen, lång dag på jobbet(då det var typ inget att göra...) och fredag så ville typ bara hem. Trú måste ändå få sin motion så tänkte att jag skulle ta en liten lugn skrittrunda. Vi provade en ny runda, som inte är så avancerad eller svår att hitta, bara Hardebergaspåret ner och tillbaka. Tanken var att bara skritta, men det var så äckligt mycket flugor och blinningar så kände för att öka farten lite för att slippa dem. Vi tog en hel det tölt-sträckor och till min förvåning var tölten riktigt bra! Den var bitvis "ren" och lekfull. Hon kändes mjuk och jag kunde flytta henne trots att jag töltade utan att tappa den eller rytmen! EN gång gjorde hon en helt perfekt övergång från skritt till tölt, då hon lyfter ordentligt på bogen och frambenet in i tölten. 
 
 
Anledningen till varför det gick så bra tror jag var för att jag hade byggt upp sadeln med en padd. Berättade att den ligger dåligt på henne, sadeln. Den snurrar sig, glappar och rör sig. Det känns som att jag hela tiden måste balansera och parrera för att den inte ska glida åt något håll. I stallet såg det ut som det var för mycket uppbyggt men när jag satte mig så blev det helt perfekt! Jag kunde sitta stilla och mjukt, och bara fokusera på ridningen och Trú slapp en obekväm sadel, märkte verkligen skillnad! Usch, känner så illa vid mig att jag ridit med en illasittande sadel ett tag... Men det är typ först nu jag insett att det är sadeln som varit problemet... Kör med padd ett tag sedan får jag se vad som eventuellt ska göras efter det. 
 
Rundan och hästen var helt fantaskisk, vilken mysig fredagskväll. Jag som inte var peppad innan var så glad att jag satt upp. Vi töltade förbi kossor(första gången Trú stött på det i min ägo, hon hajjade till lite men vägen tillbaka tittade hon inte ens på dem), töltade över en liten bro och trots att ljudet förändrades var det ingen fara. Alltså det var så mysigt med en liten kort runda bara hon och jag. Uteritter är verkligen något av det bästa jag vet! ♥
 
Nöd-lösning på pannbandet! 
 

 
Idag har jag haft en städ-dag i stallet och hemma. Tog med mig lite saker till stallet, mockade hage, tvättade saker och pysslade lite. Trú blev löslongerad i ridhuset och sova ikapp nästan två timmar i boxen. Gulle vad hon var trött. Känns verkligen som Trú är lycklig nu. I onsdags fick hästarna ny, större hage med mer gräs, och tror Trú tycker det är hennes paradis. Hade jättebråttom ner, och sista biten travade hon. När jag skulle släppa henne vände hon på en femörig och iväg bar hon i galopp för att rulla sig. 
 
Känns som värmen tar rätt så hårt på henne, så tänker att hon måste gå lite lugnare dessa dagar det är så varmt. Men vill samtidigt motionera henne när hon nu fått mer gräs... Eventuellt får hon vila/gå lugnare mån, tis & ons, en liten minivila och sedan köra på igen. Tror det passar bra i mitt schema. Lite kluven. Får se hur det blir. 
 
Ridning, Vardag, Videos | |
Upp