Lucka 8.

 

I dagens lucka tänkte jag att ni ska lära känna mig bättre, på ett litet roligare sätt och har därför snott en "klassisk" lista. 

1. Har du något smeknamn?

Idag säger de flesta Anna, men när jag var yngre var det mycket annapanna, annispannis, annabanana. Syrran och jag kallar oss B1 & B2 när vi är på trams-humör. Bananer i Pyjamas fick oss att springa ur sängarna på mornarna när vi var yngre, och vårt efternamn börjar på B. 

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Kan inte göra eller påbörja något nytt innan jag återfuktat läpparna. Tror det är något ticks jag har, kan inte plugga, åka till stallet, gå på toa, äta eller något innan jag fått försvarets hudsalva på läpparna. 

När jag stressar, tänker eller fokuserar kliar jag mig i hårbotten, något som gör narr av många i min familj. 

3. Andra måsten?

C-vitamin brustablett på morgonen, fluortablett efter tandborst på morgon och kväll, ska alltid dubbelkänna att växel/backen är i när jag ska köra, drar åt bältet lite extra innan jag kör på motorvägen, kan inte ta första tuggan av frukosten innan jag fått smaka på en klunk kaffe, listan kan göras lång... 

4. Några lyxvanor?

Inte jag, men min häst har ett antal lyxvanor som jag unnar henne... hehe. Något kanske är att jag bara köper produkter av Clinique till ansikte - rengörning & smink. 

5. När ingen ser, vad gör du då?

Pillar näsan, hehe. 

6. Vad stör du dig på hos andra?

Det finns en del, men varierar från person till person och vilken relation jag har med personen. Familj och nära vänner kan jag "se förbi" saker som annars är irriterande för mig. "Okända" kan jag störa mig på om de är dryga, hur de uppför sig i trafiken, hur de pratar, går långsamt framför en i folkmassa, de som stannar framför en direkt när de hoppat av rulltrappan. Beror helt enkelt på situation och relation :) 

7. Vad är din sämsta sida?

Jag vill hela tiden vara till lags med andra, vara snäll mot andra, inte göra någon annan besviken men glömmer ofta bort mig själv. Borde vara snällare mot migsjälv och inte känna så stor skuld när jag för en gångs skull är lite egoistisk. Frågar ofta om lov till andra när saken bara berör migsjälv... Det är väl en bra sida att vara omtänksam men glömmer lätt bort att vara omtänksam mot mig. 

8. Vilken sida av sängen sover du på?

Mitten av min säng, men ligger gärna på högersidan av min kropp eller på ryggen med huvudet mot höger. Vill ha kontroll över dörren så jag snabbt kan uppfatta eventuella faror, hehe. Ryggen mot väggen och huvudet med uppsikt över hela rummet.  

9. Vad gillar du för filmer?

Lite 1800-tals känsla, även med inspiration från 30 & 60-talet, lite lättare fantasy(typ Harry Potter & Hunger Games), musikaler, komedier, romantiska, klassiska. Kort och gott allätare på film. Favoriter är absolut Mary Poppins, Funny Girl, The Proposal, Bridget Jones, Pearl Harbour, Etc etc. Finns många. Inte så mycket för animerat och onaturliga saker. 

10. Gråter du ofta?

Nej, visar inte känslor utåt. Gråter på begravning, dödsfall och kan fälla en tår till något på film eller tv. Visar oftare lyckotårar, kan bli rörd av en galopp med Trú, när skratt med en vän övergår till skratt-tårar. Gråter ordentligt typ 1 gång per år. Fällde senast en tår vid dokumentären om Peder's OS(då hela hans familj såg silver-ritten framför TVn) och grät av sorg senast i februari(?) när min farfar gick bort. 

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?

Att inte slarva bort saker och komma i tid. Kag lyckas alltid förlägga nycklar, plånbok, kläder. Lever alltid med en akademisk kvart. Men blir ibland besviken på folk när de kommer försent eller glömt saker... hehe sorry. 

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Allt. Högt och ljudligt. Även i bilen, i stallet och när jag rider ut med Trú. Skånes landskap är så himla frigörande att skrika ut i. 

13. Vad önskar du dig mest just nu?

En hyresrätt. Längar efter steget att flytta till egna 28 kvadrat. 

14. Vilken maträtt är din favorit?

Husmanskost: Korvstroganoff, Kålpudding, Koldolmar, schnitzel och brun sås. Mums. Eller wok. 

15. Vad gjorde du för tre timmar sedan? 

Kom precis upp ur ett bad och började laga middag. 

16. Min största rädsla/fobi. 

Mörker. Är skiträdd för det, mår psykiskt dåligt av det, kvällar i stallet vintertid, mörka parkeringshus, kvällsrunda med hundarna. BLÄ. Panikkänsla. 

17. Det tråkigaste jag vet. 

Skala potatis. 

18. Största tidsboven just nu. 

Min telefon. Sociala medier. 

19. Just nu vill jag ha mer av.

Fler timmar på dygnet så jag får mer tid att sova.

20. Efter denna listan ska jag... 

Trycka på publicera och sedan sätta mig i soffan och se Wahlgrens på tv.  

 
 

 

Julkalender | |
Upp