Lucka 6.

 
Att vara hästägare innebär en hel del risker, jag förväntade mig att Trú skulle få en del skador - men vi kanske har haft fler skador än vad jag väntat mig... 
 
Dessa är de skador jag kan komma på att vi drabbats av (förutom hästbett, småsår, skador hos tidigare ägare etc.): 
 
- Sår på ögonlocket. Hade verkligen tur som inte skadade ögat!! Cirka en vecka efter jag köpt henne... 
- Allergisk reaktion från oljan i klippmaskinen. Fick sår på halsen och tappade pälsen. "Diagnostiserad" av vet. 
- Koliksymptom. Ringde jourhavande vet. Distriktare från Flyinge var ute, sondades, tre påsar dropp etc. Visade sig att det bara var brunst. Blev dyrt i "onödan". 
- Koliksymptom 1 v senare(då hon bara vägrade äta). Konsulterade med Flyinge igen. Med tanke på senaste gången valde vi att avvakta. Visade sig hon för stunden inte tyckte om hösilaget. Köpte tillfälligt annat hö. Kräsen princessa. 
- Sår illa till på senan vid betessläpp juni 2015. Blev sparkad av annan häst och gick omkull. Landade oturligt på en tegelsten, med den kraften och kanten av stenen mot skenbenet. Hon blev livrädd och galopperade rädd mot mig. Fick ett mycket litet sår, men tillräckligt för att göra skada. Blod och benet svullnade upp, distriktaren kom igen, rädd för senskada. Boxvila inne på box 1 vecka & liten sjukhage 1 v. Blev sedan helt återställd. 
- Oktober 2015. Trampade på en spik som satte sig rätt upp i strålen. Flyinge distriktaren var ute igen. Hon skickade oss direkt akut till Helsingborgs djursjukhus samma dag, dvs fredag kväll. Rädd att strålbensbursan var skadad, och då är det inte mkt att göra, alla veterinärer förberedde mig för att låta henne somna in. Rötgen visade att vi klarade oss med 2 millimeter!!! Vi klarade oss också med att det var en "ny" spik, inte så mycket bakterier och skit. Tre dagar efter, på måndagen fick vi åka hem med boxvila. 
- Sommaren 2016. Diverse ryggproblem. Kändes inte fräsch. Lite låsningar. 
 
...och detta är bara den delen jag kan minnas. Har lagt en hel del pengar på veterinärkostnader under dessa två år... Specielt på extra akut-tillägg för att disktriktaren varit ute. 
 
 
 
Julkalender | |
Upp