Lucka 18.

 
Ett mål är avklarat! Trú kan numera hanteras helt lös och utan grimman i stallet! Jag har länge sluppigt att binda upp henne, bara ha henne i grimma med grimskaft runt halsen. Men sedan tycker jag att grimman blir överflödig - varför har jag den egentligen? Jag har ju samma kommunikation med henne oavsett grimma eller inte. Så för ett tag sedan provade vi ta bort den. Och det har alltid varit en falsk säkerhet visade det sig - för det var inte alls någon skillnad utan grimma - hon lyder mig oavsett och står där hon står. Borstades, kratsade hovarna, sadlade, och jag kan gå ut ut bild utan att hon rör sig. Så himla glad. 
 
Vet att många tänker att islandshästen är så, att hon bara står där oavsett. Till viss del har ni rätt, MEN Trú var inte alls såhär lugn när jag köpte henne, och det har tagit tid för mig att få henne stå stilla, stå kvar trots att hon är lös och att hon ska stå still när jag går ut ur hennes synfält och kan vara borta "länge". 
 
Jag strävar efter en lätthanterad häst, och det är så himla skönt att ställa henne där, och att hon står kvar, inga band för mig att krypa under, Trú är "fri" och får ingen grimma som ligger an, hon kan gäspa stort och fritt när jag borstar henne. Jag inbillar mig att hon förstår ordet "stanna", för det finns tillfällen hon tror att jag inte ser eller hör hennen då hon tar några steg fram, med en liten tillsägelse så stannar hon. 
 
I veckan kommer filmbevis på att hon är väldresserad, hehe! 
 
Hur gör du med din häst, är den uppbunden eller lös? 
 
 
Julkalender | |
#1 - - Louise:

Blev väldigt pepp på att börja träna detta med Rigel nu :D
Han behöver träna på att slappna av!

Svar: Åh va kul! :D
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp