JULKALENDER - Lucka 1.

Idag är det första december, överallt ser man julkalendrar med syften att locka till köp & tävlingar (ändå kul ju!!). Men då jag mer och mer börjat inse att vi(JAG) konsumerar mer än vad vi(JAG) behöver, kommer jag gå förbi(försöka hehe) alla köp och vinn julkalendrar och istället göra något eget av det och dela med mig av ett minne i varje lucka! 
Som Greenpeace sa under black friday: "It's not a good deal if you don't need it"
 
 
 
 
Idag, tänkte jag inleda med julstämning av högsta grad - julpynt i stall. Hur har mina hästar fått julpyntat de senaste tre åren? Jo såhär: ↓
 
2015
Packade in hela boxen som ett paket, hon var ju trots allt julklappen till mig själv ett år tidigare! ↓
 
 
2014
Julpyntsmöjligheterna var ganska begränsade då Trú inte hade en traditionell boxfront utan mer en dörr i en vägg. Fanns ett rör ovanför där jag slingrade en fejk gran girlang och glitter. ↓
 
 
2013
Hade inte Trú eller islandshäst, utan halvblodet Polett. Hon fick granris, glitter i mängder och knäckebröd. ↓
 
 
 Mina julpynt-tips: 
 
- Använd "vanlig" tråkig, ful, taggig gran. Ädelgran(den som är tät, tjock och fin), idégran samt en del andra granar är giftiga för hästen. Många hästar lockas av att äta upp granriset. 
- Använd platskulor och andra dekorationer. Skulle en kula falla i golvet(vilket händer!) så går den inte i tusen bitar. Glaskross hör inte hemma i ett stall eller i närheten av häst. (Extra rädd är jag som haft en spik i hoven...) 
- Ingen chocklad eller annat ät-olämpligt lättillgängligt för hästen. Även glitter kan en nyfiken häst få för sig att tugga upp. 
 
 
(Tjejer, detta påminner mig om att det är dags att julpynta!) 
 
 
 
Julkalender, Minnen | |
Upp