Planering v. 51.

Denna vecka ska vi ta det lite lugnare, hon har gått så himla bra senaste tiden, både hon och jag kan behöva landa lite, plus så är det julafton denna vecka!! 
 
Planer: 
 
Måndag: Hovis på besök. Lite lätt motion på kvällen om hon inte ömmar i fossingarna. Planen är att longera(om vi är ensamma i ridhuset, hon kan vara lite vild hehe) och sedan avsluta med att gå över bommar, mark och upphöjda. Bra för ryggen och benen. Avsuttet. 
 
Tisdag: Vila och Stalledigt för mig. 
 
Onsdag: Billebjer om bra väder. Annars arbete i ridhuset med travbommar. Fokus på trav och bjudningen i traven. Länga ut frambenen och bli avslappnad, inte så snabba-hets-travsteg. Stå med BoT då hon äter frukost inne. Uppsuttet.
 
Torsdag: Billebjer om bra väder(om jag inte kom iväg på onsdagen). Annars tömköra ute på ridbanan. Bara skritt och fokus på rakrinktning, då kan jag se henne från marken. Har märkt att hon senaste tiden blivit svagare i vänster varv, som alltid varit hennes starkaste, men nu är det tvärt om. Resulterar i att hon gärna skjuter ut bogen i vänster varv och går lite innanför spåret. Vill påverka detta från marken, fokus på detta denna dagen. Uppsuttet / Avsuttet. 
 
Fredag: Till ovalen! Fokus på tölt, & träna galoppfattning höger varv. Uppsuttet.
 
Lördag: JULAFTON! Kvällsfodring. Om jag har tid/lust ta en barbackarunda i ridhuset med julmössan på. Annars blir det vila. 
 
Söndag: Vila igen. 
 
Fokus denna vecka: 
- Rakriktning.
- Tid att andas ut.
- Rida Billebjer.
 
Annat:
- Loppfrökur slut på måndag.
- Nypon & Gurkmeja-kur börjar söndag v. 50 - söndag denna vecka.
- Börja introducera lusern så smått då de snart börjar bygga upp för sommarpälsen(åh!!!), nästa vecka runt nyår ska hon få ca 0,5 L / dag. 
- Stå med BoT onsdag och ev. annan dag. 
 
 
 
Fokus på traven denna veckan helt enkelt. 
 
 
Planering | | Kommentera |

Lucka 18.

 
Ett mål är avklarat! Trú kan numera hanteras helt lös och utan grimman i stallet! Jag har länge sluppigt att binda upp henne, bara ha henne i grimma med grimskaft runt halsen. Men sedan tycker jag att grimman blir överflödig - varför har jag den egentligen? Jag har ju samma kommunikation med henne oavsett grimma eller inte. Så för ett tag sedan provade vi ta bort den. Och det har alltid varit en falsk säkerhet visade det sig - för det var inte alls någon skillnad utan grimma - hon lyder mig oavsett och står där hon står. Borstades, kratsade hovarna, sadlade, och jag kan gå ut ut bild utan att hon rör sig. Så himla glad. 
 
Vet att många tänker att islandshästen är så, att hon bara står där oavsett. Till viss del har ni rätt, MEN Trú var inte alls såhär lugn när jag köpte henne, och det har tagit tid för mig att få henne stå stilla, stå kvar trots att hon är lös och att hon ska stå still när jag går ut ur hennes synfält och kan vara borta "länge". 
 
Jag strävar efter en lätthanterad häst, och det är så himla skönt att ställa henne där, och att hon står kvar, inga band för mig att krypa under, Trú är "fri" och får ingen grimma som ligger an, hon kan gäspa stort och fritt när jag borstar henne. Jag inbillar mig att hon förstår ordet "stanna", för det finns tillfällen hon tror att jag inte ser eller hör hennen då hon tar några steg fram, med en liten tillsägelse så stannar hon. 
 
I veckan kommer filmbevis på att hon är väldresserad, hehe! 
 
Hur gör du med din häst, är den uppbunden eller lös? 
 
 
Julkalender | | En kommentar |

Lucka 17.

 
Jani, det blev inte riktigt som förväntat med denna julkalender. December går på högvarv med full gas. Mina sista dagar innan jul är fullproppade med allt man kan hinna med under dagarnas vakna timmar. Förutom Trú studerar jag faktiskt på högskolan. Vi är just nu uppe i juridik-kursen, jag har läst mycket juridik men man märker att man glömmer en del, lagar ändras hela tiden så finns alltid nytt att lära sig. Tenta första veckan efter jullovet - tack för den... 
 
Jag har mycket roligt på gång. I fredags var jag på en mycket givande intervju inne i Lund. Jag vill inte säga mycket eftersom det inte är klart. Jag skulle bara bli ännu mer besviken om jag går ut med allt info innan allt är bestämt. Men allt känns så rätt, att jag faktiskt känner att det är värt att ligga lite lågt med. MEN, isåfall kan jag avsluta 2016 på ett riktigt kraftfullt sätt. Detta skulle innäbära så mycket för min kommande yrke inom det jag studerar till. Mer om detta när jag vet mer. 
 

Idag var det en riktigt kall och tråkig dag i stallet. Eftersom jag inte fått sova ut denna vecka, utan full fokus på studier, stall och jul, var mitt humör inte på topp. När jag inte har fått sömn är jag extra frusen och alltid hungrig. Humöret var på topp första timman. Men när det var dags att sitta upp blev jag så kall och frusen, det blev inte bättre av att jag bara skulle skritta. Trú kändes trött igår när jag red henne, har blivit mycket för henne, riktigt bra ridpass senaste veckan, ny sadel på det och köld. Avbröt ganska snabbt igår, även jag var trött. Så idag skrittade vi tippen som en 8:a. Mycket klättring och fokus på att hon ska ta långa steg och inte korta snabba. Länga ut benen. Frustade mycket så tror hon tyckte det var skönt. När vi kom tilbaka var jag riktigt frusen. Tinade inte upp förens hemma några timmar senare då jag la mig i badkaret! 
 
Denna vecka blev lugn för Trú. Inledde med toppenpass på mån & tisdag och sedan har vi tagit lugnt. 
 
Japp, såhär tråkig blir dagens lucka! 
 
Detta inlägg orkade jag inte korrekturläsa, så ursäkta eventuella stavfel och felaktiga meningsuppbyggnader. 
 
 
 
Från dagens uteritt, sjukt många kråkor som vi sedan skrämde iväg, maffigt att se alla fåglar lyfta tillsammans! 
 
Julkalender | | Kommentera |
Upp