Läget just nu.

De senaste dagarna har Trú och jag endast promenerat. Hon har även från lördag natt och fram sovit inne, det får hon göra tillsvidare. Hon har även fått regntäcke på sig, de flesta dagarna i förra veckan har det varit skyfall, och jag vet sedan tidigare att hon inte klarar stå emot väta så bra, vill inte att hon ska stå och spänna sig onödigt mycket om hon har en låsning i kroppen. 
 
Redan efter första natten som hon stallades in märkte jag stor förändring i hennes humör, mycket piggare, gladare och ville ut till hagen på egen vilja, senaste veckan har det varit tunga steg ut och sedan har hon stått kvar vid grinden och vill in. I söndags hade hon bråttom ut till hagen, skönt att se! 
 
Hon har i slutet av förra veckan fått bättre steg, vågat ta för sig, bättre övertramp och inte lika mycket stapplande. Igår bad jag Ingrid kolla henne på linan, alltid skönt att låta någon annan titta på det. Jag började lite själv först och såg ganska tidigt att rörelsemönstret igår såg bättre ut för någon vecka sedan, men det är något där. Även Ingrid såg att det var något hon markerade på, men våra misstankar är att det är låsning i bäckenet eller länden som gör att hon är stel. Trú kändes även mer positiv än förra veckan att arbeta på linan. 
 
Åsa(kiropraktor) kommer äntligen ut till oss på torsdag! Det är toppen, då får hon gå lite promenader fram tills dess. Hoppas att hon hittar något hon kan åtgärda, under mina 2 år jag haft henne har jag aldrig haft ute kiro till henne, så någon låsning borde finnas! Kanske jag till och med kan starta nästa vecka i alla fall?! :D Det sista som lämnar en är hoppet...!
 
Skorna är nu superultratunna, tåkappan har lossnat, och sömmen är nedsliten. Steindor kommer nästa vecka. Allt går sönder samtidigt... Min bil borde få lite omtanke i form av service också... 
 
Annars fyller jag dagarna med OS. Idag har jag sett nationshoppningen. Har blivit godkänd på min komplettering, äntligen! Så nu är jag helt klar med Kriminologikursen och kan ta två veckor helt semester. Spenderar tid med hundarna och träffar ikapp lite vänner! 
 
Nu kom jag precis hem från stallet. Trú känns mycket piggare och nu börjar det krypa lite av övserskottsenergi inom henne. Hon behöver snart lite mer stimulans än prommenader. Skönt att Åsa kommer så att vi snart kan vara på banan igen. Känns ändå skönt att ge henne en liten oplanerad vila, även om jag sett framför mig att verkligen utnyttja de två veckorna jag har kvar på hästryggen i skogen innan studierna drar igång på riktigt, men det blir inte alltid som man tänkt sig...! 
 
 
Lägesuppdatering, Vardag | |
Upp