Ihopsläpp.

Idag flyttade Catrin in med sitt sto till oss! Det betydde en ny häst i Trú's stoflock. Denna bilden förklarar helt Trú's position under ihopsläppet. Helt ensam med en tuva gräs. Så långt från de andra som möjligt. Helt ointresserad och omedveten att en ny häst flyttat in. 
 
Är hon blind? Döv? Konflikträdd? Ensamvarg? När de andra kom mot henne var hon mer "Neeeej, kom inte nära. Låt mig vara!!!" och sprang iväg med svansen mellan benen. 
 
Skönt för mig att jag till 99% kan lita på att hon är lugn, snäll och inte gör något. Det dumma är att hon inte riktigt vet hur hon ska försvara sig om någon flyger på henne. Hela förra sommaren hade hon boxvila för ett ihopsläpp då hon blev trängd och bara lät sig vara i underläge och bli sparkad på liggandes på marken. 
 
Men så konstigt. Såhär som på bild ser det ut varje dag i hagen. Trú står för sigsjälv en bit från de andra. Har ingen "hästrelation" med dem vad jag sett, dvs. kliar eller låter bli kliad av annan. Hela tiden då jag ägt henne. 
 
Konstigt men man får acceptera det. Trú är en sådan häst som skulle trivts lika bra av att vara själv(fast jag förespråkar starkt att ingen häst ska vara ensam!!!!) MEN förra sommaren stod hon inne på box nästan själv 24/7 och sov liggandes trots att hon var ensam. Inga problem med att äta och dricka. Är inte ett dugg orolig eller gnäggig av att bli ensam. Så skönt men så konstig. 
 
Miss independent med ett "my space" på 20 meter... Älskar henne ♥
 
 
 
Tankar, Vardag | |
Upp