En glad lösgjord häst.

Åsa sade att det i några veckor fram kan klia och brinna i Trús kropp. Hon kan visa sig varierat i humör och få plötsliga hältor. Louise skickade video från uttaget imorse, såg redan där att hon längde och tog för sig mer än tidigare med frambenen. Så kul att se! När jag kom ut kände jag att hela muskulaturen på bog, rygg och bak var spänd och "stenhård". Tog det försiktigt med borsten, och bara de mjuka borstarna. Sedan var Trú väldigt bestämd med att säga att det var för mesigt för henne, piggmassageborsten åkte fram, kliade på hela kroppen överallt jag kunde komma åt och OJ vad hon njöt!!! Tapirnäsa och gjorde sig väldigt lång, skönt var det! Trodde hon skulle svimma av nöjdhet eller trilla ihop, gullunge ♥. Märkte då att hon fäller något enormt nu. Säkert det som klar också. Efter en lång gosstund tog vi en kort promenad för att länga på benen, stannade lite och åt gräs. 
 
 
 
Jag tycker redan min häst är mycket gladare och piggare. Det känns bra och jag är glad att få starta om lite på nytt. Förhoppningsvis har jag en fräsh häst när det ska börja ridas igen, som visar flotta rörelser. Tänk att hon har gått som med tvångströja med alla låsningar i mer än två år. OJ vad kul det ska bli att sitta upp på henne igen om 4 dagar!!! 
 
Eftersom jag ser det lite som en omstart ska jag prova lite nya bett och nosgrimmor. Jag har alltid känt att jag inte riktigt hittat det som funkar för oss i bettväg, det kan ha att göra med låsningarna, att hon gått emot bettet pga smärta eller obehag. Jag ska prova alla mina bett jag äger igen, samt köpa ett bridongbett(alltså det vanliga tränsbettet dressyrryttarna kombinerar med en stång) Bridongen är tunn och blir lite skarpare(tex när vi är i skogen och jag behöver en "snäll" nödbroms) Jag upplever att hon trivs lite bättre på tunna bett. Har fått sälja många då de varit för tjocka... Bridongen är ett billigt bett på runt 170kr. 
Vill också testa ett 3-delat med parerstänger som ska göra bettet mer stilla i munnen. Ett Hrimnir Volcano är jag på jakt efter också. Ska bli spännande med nya bett och göra en liten omstart.
Någon som har tips på bett? Jag använder mig endast av vanliga tränsbett, 3 delade. 
 
Ska köpa en bygelnosgrimma i veckan. Gillar idén med att det inte ligger emot bettet. Är ju lite i samma modell som Micklem och PS High Jump. 
 
Favoritmassageborsten! 
 
 
 
 
Behandlingar och skador, Vardag, Videos | |
Upp