Drömyrket.

Det finns drömyrken, och så finns det DRÖMyrken. 
 
Om jag till 100% skulle följa mitt hjärta i mitt kommande yrkesval, så drömmer jag om att kunna försörja mig på hästarna och ridsporten. Självklart då inom Islandshästen. Det känns som jag lagt storhästvärlden/hoppningen bakom mig. Det är kul att sitta upp på en storhäst då och då, men jag känner mer och mer att jag hör hemma inom islandshästsporten. 
 
Om jag får drömma mig bort så vill jag först och främst få mer kunskap och erfarenhet inom islandshästen, sitta på många hästar, få rutin, känsla och grunda min baskunskap mer. Jag upplever att jag idag kan ganska mycket teoretiskt. Men ska jag vara ärlig så har jag i hela mitt liv "endast" suttit på 6 islandshästar, inräknat Trú som jag ridit & hanterat varje dag i snart 2 års tid. Jag har lärt mig så mycket denna korta tid, och ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att jag har kvar att lära. Men så har jag runt 15 års hästerfarenhet, och har under de åren samlat på mig en hel del kunskaper och erfarenheter som jag självklart kan använda på islandshästen. 
För att uppfylla detta delmålet med att utöka mina kunskaper inom islandshästen skulle jag vilja arbeta lite extra med hästar parallellt med mina studier de kommande närmsta åren.
 
Så småningom vill jag oavsett mitt yrkesval investera i en till islandshäst(Icelandic horses are like potato chips, you can't just have one....) Antingen om jag betäcker Trú och behåller avkomman, köper en lite mer erfaren häst eller en unghäst. Det får jag se vad hjärtat väljer den dagen det kommer. 
 
I framtiden ser jag migsjälv bo på hästgård(oavsett mitt yreksval) på landet. Dock vill jag inte bo för ute på landet, utan nära en större stad, gärna här nere i sydvästra Skåne(nära Lund/Malmö). Då ska jag självklart utöka min flock med några flera hästar. Eventuellt ha någon inackordering i form av nära vänner, ridbana med ovalbaneunderlag, ridhus, rundcorall, hagar med både grus och gräs, boxar, ligghall, bra uteritter och mycket mer. Främst ska det kännas rätt, jag ska inte ha något bara för att ha, magkänslan ska stämma. 
 
När jag fått mer rutin, erfarenhet & ridtimmar vill jag bli certifierad instruktör. Jag ääälskar att lära ut min (häst)kunskap till andra, jag upplever att jag själv utvecklar min rid- och hästförmåga genom att instruera och visa. När man sitter på en häst och så testar man göra någon korrigering om det behövs, får man svar från hästen så tänker man kanske inte mycket mer på vad man gjorde, får man inget svar så provar man något nytt. Jag har haft någon träning då jag stått på marken och det upplevde jag så givande, en repetition för en själv, man ser hästen från marken, rörelsemönster och de små detaljerna. Jag har ganska så stor inlevelse och "sitter på en häst" trots att jag står på marken och visar vart var skulle haft hand/skänkel/överliv/höft i de olika momenten. Jag är väldigt engagerad i andras utveckling och skulle älska att hjälpa, följa och utveckla ett ekipage - i med och motgång! 
Oavsett mitt yrke så tror jag att jag kanske kommer utbilda mig till tränare och ha som hobby, köra runt till ekipage, ha kurser etc, men detta är ett långsiktigt mål, inom 10 år. Jag behöver mer kunskap i bagaget innan. 
 
När jag varit aktiv tränare i några år vill jag sitta med på tävlingar som domarsekreterare, det tror jag man lär sig jättemycket av. Detta vill jag sedan bygga vidare på, inom 20 år(typ) bli godkänd tävlingsdomare. 
 
Det skulle även vara kul att parallellt med allt detta ha avel på hobbynivå med mina egna hästar på gården. Ingen massproduktionsskala utan 1-2 föl vart/vartannat år. 
 
En annan dröm är att åka till Island och arbeta på en gård med hästar. Det tror jag man lär sig jättemycket av. Jag skulle lära mig jättemycket, rida många hästar och se den isländska hästhanteringen med egna ögon. Dock vill jag ju inte lämna Trú... Det är det som hindrar mig just nu plus att jag ska plugga. De har ju regeln att man inte får ta in hästar på ön. Hade man fått det hade jag inte tvekat och tagit Trú på flyget med mig. Men, jag känner att jag inte kan "ge upp henne" en längre tid just nu. Eventuellt i framtiden kanske det blir tillfälle att åka iväg någon - några månader. Det hade varit en dröm. 
 
Alltså, kunna försörja mig som tränare, domare och allt i allo. Samtidigt ha ett "vanligt" jobb bredvid!
Absoluta drömmar som är väldigt liten chans att kunna påverka eller få igenom är att: tävla i SM, kunna försörja sig helt som tävlingsryttare eller försörja sig helt på allt ovanstående. 
Nu ska jag till hösten påbörja studier i Fastighetsförmedling, en dröm länge har varit att bli fastighetsmäklare inriktat på (häst)gårdar. Att själv äga en fin gård, där jag har min egna mäklarfirma med kontor på egen gård och sälja de finaste och mysigaste gårdarna i Sverige till duktiga ryttare och hästägare, wow!  
 
Vad jag i alla fall vet är att jag kommer ha hästintresset med mig hela livet, för häst är bäst! 
 
 
 
Mål, Tankar | |
#1 - - Johanna :

Du ska få testa Drífa i veckan :D

Svar: Sant? Säkert? 😍🙈🎉
Anna & Trú frá Reykjavik

#2 - - Mikaela:

Låter jätteroligt med mäklare!! Det har jag också funderat på många gånger innan jag kom in på Arbetsterapiprogrammet.

Svar: Åh vad kul! 😃🎉
Anna & Trú frá Reykjavik

Upp