Bästa allroundsalvan.

Måste dela med mig av den bästa salvan att ha i stallapoteket, DeLavals spensalva! 
 
Salvans egentliga ändamål är att smörja de torra spenarna/juverna på kor, men eftersom den är så fet och vårdande, så lämpar den sig utmärkt till det mesta även hästar & människor. Den lämpar sig till sår, skav, mungiporna, torra karleder, och mycket mer! Min förra häst fick värmeeksem av senskydden efter en hoppning, Håret lossnade och svampaktig hud. Lite spensalva på eksemen och några dagar efter(1-3 dag) var eksemen fina! 
 
Detta är seriöst också den bästa handkrämen du kan tänka dig, den är superfet, men sjunker in i huden snabbt och man blir inte klibbig efteråt(hatar den känslan) och dina torra, spruckna händer läker på kort tid. Perfekt allroundsalva i stallet. 
Salvan luktar lite lätt pepparmint och kan användas som liniment då den har en lite kylande effekt. 
 
Salvan är ganska svår att få tag i, går att köpa genom DeLaval eller de få återförsäljarna. DeLaval och Alfa Laval (där jag jobbar) var en gång i tiden ett företag, så internt kan vi anställda fortfarande köpa DeLaval's produkter i vår kontorsshop. 
 
Extra praktisk är förpakningen som har en krok, perfekt att hänga upp i stallet under tiden man använder den, hänga den på boxdörren istället för att den blir skitig liggandes på stallgolvet. Små saker som underlättar vardagen tycker jag om! 
 
Imorgon är min sista dag för denna sommaren på Alfa Laval, så idag fick en ny förpackning följa med hem! Jag hade nästan glömt bort att jag har en sedan tidigare(som snart är slut), och hur bra den är, när jag såg den i shoppen var den tvungen att åka med hem! Den är på 0,5 L och räcker nog till nästa sommar ;-) 
 
 
 
Tips, Utrustning, Vardag | |
Upp