Jag är kär.

I en hingst. Jag tror jag hittat min eventuella framtida hingst till Trú, OM det någongång (inom de 5 närmsta åren, sedan för sent) skulle ta ett föl på Trú. 
 
Louise skickade mig ett videoklipp på denna hingst i veckan, och jag blev såld på direkten, kunde inte sluta tänka på honom, så förälskad. Främst för att han är så pass lik Trú, i utseende och färg(han är chestnut/liver, Trú är chestnut). Jag älskar fuxar när manen är ljusare än kroppen, så snyggt! 
 
Jag tycker det är en fördel att sto och hingst är ganska lika till utseende, då kan man mer veta hur ungefär ens lilla fölis kommer se ut. Jag vill ju gärna ha en fux med 4 strumpor och bred bläs. Men alltså en svettfux med ljus man, oh my god! Hingsten har samma fluffman som Trú, en totalbedömning på 8,28, har 9,5 för tölt & spirit(!!), 9 för galopp, 10 för slow tölt, har pass men bara bedömd med 5:a, riden som 4:gångare(alltså bra för Trú som jag blivit rekomenderad att ha 4gångare till då hon har så stark pass) och ingen gemensam släkt alls, så kul med blandad härstamning och ingen risk för inavel. 
Tyvärr har jag ännu inte hittat så jättemycket info, betäckningsavgifter etc. Har visserligen bara Googlat lite löst. Men tror han idag finns i Norge. Han har tävlat Landsmot, Islandsmot & WorldTölt bla. 
 
Vem är då denna snygga hingst...? 
 
Óskar fra Blesastöðum 1A IS2004187807 !!!

HÄR och HÄR kan ni spana in mer om denna snygga hingst! 
 
 
 
 
 
 
Avel | | En kommentar |

Påfyllt.

Har igår fyllt på Trú's samtliga foderlådor. Typiskt att allt tar slut samtidigt, men skönt att allt tar slut när jag hunnit få lön! Det blev en tur till Börjes i Malmö, spenderade någon timma i butiken, hehe. Jag köpte halmpellets, ska testa det ett tag och förmodligen ha blandat med ströpelletsen. Iceland Müsli från Equsana, betfor, kiselgur, kyllera & aloe vera till Louise. 
 
Det har även blivit lite shopping till mig senaste veckan, fräscha upp garderoben innan skolan som börjar på måndag! Köpte min drömväska, Modalu Pippa Bag som kungliga Kate Middletons syster Pippa bär. Den är sååå fin! Älskar brunt läder. 
 
På kvällen igår hade vi lite mysmiddag & stallmöte med hela stallgänget, så trevligt och mysigt. Alltså detta stallgäng.
 
Nu får Trú & jag leva fattigt ett tag, till nästa lön. Nej vänta, hon ska få nya pjuks idag!! Äntligen! 
 

Uppdate... Hade bråttom iväg innan jag hann publicera. Nu har Trú fått nya skor, jag har spenderat för lång tid i stallet utan att göra så mycket. Hann inte ens rida. Blä. Känner mig så dålig. Det är dövarmt, jag fungerar inte då. Blir tokig så varmt! HÖST KOM NU!!!
 
 
Vardag | | Kommentera |

Fager Design på Eldirs KM.

I helgen, den 27:e är det dags för Eldir's Klubbmästerskap på Sleipnirs Ängar i Genarp. 
 
I år kommer Fager Design vara sponsorer till två klasser, där vinnaren i V5 & T8 får presentkort, det vill säga extra fina vinster i år! Grundare och ägare av företaget, min vän Louise(som syns/nämns här på bloggen ibland) kommer finnas på plats med försäljning och jag kommer assistera henne. 
 
Fager är träns- och nosdelar med snygg design och smarta lösningar. Främst känd för sina utbytbara nosdelar, där hennes öppningsbara claps(ringar) är unika och patenterade! Du behöver äga en fagernosgrimma, där du sedan byter ut nosdelen efter tycke, smak, utseende och humör(se bilden längst ned på inlägget!). Även lädergrimma med samma smarta lösning. Du kan byta nosdelar på grimman men också ett säkrare sätt att ta av grimman när du ska tränsa då du aldrig behöver ta av grimman utan endast öppna ena nosclipen och föra ner grimman mot halsen.
Det finns även ett bettlöst alternativ på nosgrimma till dig som önskar det!
Fager lämpar sig inom alla inriktningar och discipliner. 
 
Vad väntar du på?!  Besök oss på Sleipnirs Ängar i helgen! Vi är där hela dagen. 
 
Trú fick äran att visa några nosdelar. ↓
Denna fina påse får man när man köper någon av de nya utbytbara nosdelarna eller nosgrimmorna. Perfekt förvaring för delar man inte använder, och har man fler än en påse är den bra till mycket annat, som förvaring av bett, broddar, kedjor etc. Bara fantasin sätter gränser. 
 
 
Allmänt, Utrustning | | Kommentera |
Upp