Kvällspromenad.

Idag blev det en promenad i kvällssolen för Trú, i cirka 20 minuter. Back on Track snabbandage på frambenen. Vi stannade halvvägs för ett fruktstopp, och pallade äpplen från grannen(säg inte det för någon!). Nöjd Trú som smaskade för fullt - hur kan det skumma så mycket från en hästs mun från äpplen??? 
 
Hon är lustig alltså. På vägen går vi förbi ett hus med två rottweilers. De ska ALLTID skälla, skrämma häst och ryttare. Trú blir alltid lite rädd, så även idag. Men när vi hade passerat hundarna, så skulle hon vända på sig, tvärnitade, reste sig i nacken, gjorde sig stor och fullkomligt stirrar ut hundarna. "VA, varför skäller ni såhär?! Vad har ni för bra anledning att komma med?! MUCKAR NI MOT MIG?" - precis så såg hennes ansiktsuttryck ut att säga, haha! Det var så himla roligt och hon ville inte hem igen. Är inte det ovanligt? När man går mot stallets riktning brukar ju en häst öka takten. nej Trú ville stirra ut två rottisar... xD 
Väl framme i stallet provade vi även idag att gå rakt in i spolspiltan, gick galant! 
 
Mysig kväll. Imorgon är det 60 minuters skrittarbete som står på schemat. 
Träning, Utveckling, Vardag | | Kommentera |

Tankar om klippmaskiner.

Jahap. Hösten är här igen, och med det börjar pälsen växa. Trú började sätta vinterpäls i slutet på augusti, redan är hon en liten nallebjörn, men ännu är hon inte klar. Mer päls växer. Jag har tidigare varit bestämd med att Trú i år skall slippa klippmaskinen, då hon i vintras fick allergiska utslag av oljan i klippmaskinen. Hon blev dessutom för kort klippt och så kändes det som jag klippte onödigt mycket. 
 
I år hade jag tänkt att ha henne utan täcke så mycket som möjligt, även i vinter (så länge det inte är någon nederbörd. Då vill jag ha regntäcke på henne då hon inte har skydd i hagen.) Alltså inte klippa henne heller. Jag tycker det är charmigt med mycket päls & så föredrar jag min häst i vinterskrud. Det är ju en islandshäst ;)
 
Dock börjar jag mer och mer tycka att hon svettas så pass mycket att hon inte hinner bli torr/svetta av sig med all päls. Hon står inne på box nattetid, ibland på morgonen är hon svettig. Vi är bara inne i oktober, så det är en del månader och päls kvar. 
 
Tanken är nu att jag ska klippa henne endast på strupen. Inte på sidorna av halsen, utan bara som en stråle på strupen. Jag börjar med det, så klipper jag i så fall mer i november/december. Så ser jag hur hon reagerar i huden på detta. Det är så tidigare ägare har klippt, och risken är att jag klippte för mycket förra året. Vad tror ni om det?
 
Funderar också på i att investera i en klippmaskin. Nu lutar det åt den oreanga från Hööks - erfarenheter någon?
Och så måste jag hitta en mild klippolja, hm... 
 
 
Såhär var hon klippt förra året, 1 januari 2015.
 
 
 
 
Tankar | | En kommentar |

Besök av hovis.

Idag var Hovis på besök hos Trú. Jag har nyligen bytt hovslagare eftersom jag inte var nöjd med den förra. Idag var det 2:a gången vi skodde för Magnus. 
 
Han tycker att Trú har "väldigt" små hovar bak. Hon behöver en skostorlek mindre bak, det är iuförsig vanligt, men de är väldigt "långsmala". Något jag ska fundera på till nästa gång är ifall jag ska sko henne barfota bak nästa gång, så de får chansen att växa ut ostört eller om vi ska lägga emellan en sula, som trycker upp mot strålen och då ögar blodcirkulationen = hoven växer. 
 
Jag är lite tveksam över att ta av skorna bak denna tidpunkten på året. Trú har så himla stor bakbensaktivitet att jag är rädd att hovarna slits mer utan skor. Hade det dock varit i början på sommaren, då hon skulle släppts på bete hade jag kunnat tänka mig att testa ta av bakskorna för att se hur det fungerade. 
 
Vi avvaktar tills nästa skoning, och ev. då sätter in en sula bak. 
 
Har någon erfarenhet om detta...? 
 


 
Tankar, Utrustning, Vardag | | Kommentera |
Upp