Betessläpp.


Andra omgången av släppet gick bättre, utan dramatik - pust! Nu håller jag bara tummarna för att första natten ute ska gå bra!


Vardag | | Kommentera |

Man ska alltid gå på magkänslan.


Betessläpp idag då. Berättade ju i förra inlägget hur nervös jag var, med all rätt!
 
Trú har tidigare bara gått med islandshästar, och kan väl det "språket". Hon är jättesnäll, gör inte en fluga förnär. Är nästan lite "tråkig", - hur som helst är hon alltid jättesnäll, viker sig för andra och står gärna för sigsjälv. Så jag var orolig för hur hon skulle komma att reagera på att släppas ihop med 3 andra "ridponnyer". 
 
Släppet gick bra, Trú dök ner och åt, sedan sprang de gemensamt upp och ner i hagen, allt var så vackert och idylliskt. Sedan betade dem en stund. Trú och en annan häst skulle bara vara där dryga timman och sedan tas över till lösdrifthagen. Där gick det vilt till, diverse omgångar av sparkar delades ut mot Trú, till sitt försvar gjorde hon detsamma. Hon fick några träffar av den andra på rumpan. Hon jagades i hagen av valacken tills hon blev stressad och sedan smack - så fick han in en fullträff så hon halkar omkull, landar halft på rygg på några stenar. Fy fasen vad hemskt det var att se, med tanke på att en häst i stallet redan fått en fraktur på ett ben.
Hon sprang upp till mig, andades så häftigt, stressat och chockat. Älskade fina lilla häst. Tog in henne i stallet. Plåstrade om ett sår, ca 2 cm på utsidan vänster bak, jag är rädd att det tog lite för nära senan. Hon svullnade upp, ömmade inte så mycket men var klart påverkad. Tvättade rent och tog salva. Sedan fick hon stå en stund i boxen. Stora oron nu är att något är skadat. 
 
Nej fy, detta var ingen rolig upplevelse. Är helt tung i huvudet av anspänningar och tårar. 
 
Nu är nästa orosmoment då jag ska tillbaka vid 17.00 och släppa henne i gräshagen igen, funkar det inte då får hon tyvärr stå dygnet runt i hennes tråkiga lilla hage. Men största orosmomentet efter det är att hon ska gå ute inatt, åh vad jag är orolig. Hela jag är som ett stort orosmoment som håller på att explodera. 
 
Denna hästen betyder så mycket för mig, jag vill klara mig helt skadefri och frisk. Hade det gått hade jag haft henne i lekstugan hemma i trädgården. 
 
Funkar det inte i gräshagen överväger jag nästan att hitta nytt bete för henne. Roligt för henne att gå i en liten grushage, ensam hela sommaren?! NEJ! Isåfall letar jag upp ett islandsbete. 
 
Gå alltid på din magkäsla, känns något inte rätt för DIG - utsätt dig inte för det. Oavsett vad andra har för åsikter, lyssna inte. Gå efter eget hjärta och hjärna. Ett snedsteg i form av ditt felval påverkar ingen annan, bara digsjälv, kännslomässigt och ekonomiskt. 
 
❤️
 
  
Mardrömmar, Motgång, Tankar, Vardag | | En kommentar |

Känslor.

 
Denna veckan har varit väldigt känslosam med Trú. Jag vill lägga så mycket tid på henne men denna veckan har jag verkligen haft ont om tid pga jobbet, förberedelser inför syrrans student, livet kom ikapp och har träffat vänner. Det har tyvärr gått ut över Trú och hatar när det händer, det har liksom inte varit tid över till extramys. Hon har vilat måndag, onsdag, fredag. Det fungerar inte med Trú's mentalitet och energi. Hon mår inte dåligt men hon mår såklart bättre med rörelse. Om en månad slutar jag på mitt jobb och då kan jag verkligen lägga mer tid på Trú - åh vad jag längtar. Då ska hon få ALL uppmärksamhet hon är värd och behöver. Dessutom kändes hon varm i en sena i veckan, och sådant påverkar mig så mycket eftersom hon tidigare haft en senskada. Jag är sååå rädd att det ska komma en igen, så klart det tar på energin när man märker lite värme. Sådant kan jag stissa upp mig för så mycket - men dagen efter var hon normalvarm igen. Så om inget känns idag var det förhoppningsvis bara lite överansträngning, vrickning eller liknande. 
 
Idag ska vi ta dagen som den kommer, imorgon är det betessläpp som gäller för tjejen. Jag är så nervös
Tankar, Vardag | | Kommentera |
Upp