Trú's pappa.

Låt mig presentera; Trúr frá Auðsholtshjáleigu. Trú's pappa.
 
IS2000187052
e. Orri frá Þúfu í Landeyjum
u. Tign frá Enni
BLUP: 126 (En av de 10 högst BLUP rankade islandshingstarna.)
Avelsbedömd: 8.35, Ridegenskaper: 8.59, Exteriör: 7.99
 
Trú är Trú's 9:de avkomma av över 100 stycken. 
 
 
Video nedan! Ser ni nu vart Trú's starka pass och höga aktion kommer ifrån?! Även utseende? 
 
 
 
Bilden är ifrån Worldfengur, där finns mer info och bilder! 
 
Vad tycker ni om Trúr? 
 
 
Avel, Stamtavla | | En kommentar |

Baucher = katastrof.

Jahap. Jag behövde bara två försök för att inse att tvådelat inte är Trú's grej. Hon är så OTROLIGT känslig när det kommer till hennes mun. Obehag visar hon genom att skaka på huvudet, gapa, räcka ut tungan, gå snett, inte följa spåret, tvärnita eller springa. Idag var verkligen ingen bra dag i utvecklingen. Eftersom det tog mig typ tre månader att förstå hur hon vill ha det i munnen och jobba bort obehag, samt en tidigare gång då vi fick ett bakslag tog det en månad innan vi var tillbaka igen bestämde jag mig för att sitta av och inte tvinga henne till något. Hon visar skarpt att hon inte är nöjd, varför då be henne fortsätta? Bett är så individuellt. 
 
Tanken var att skritta över lite cavalettibommar. Detta gick ju då inte jättebra. Jag kunde inte rida ihop henne så bra, hon rev bommarna hela tiden, jag menar, de är max 15 cm höga... Allt kändes bara jobbigt och segt att det blev som det blev, jag kände mig besviken. Ridpasset blev på 15 min innan jag gav upp. 
 
På det igen imorgon, då med nova bettet och så börjar vi om på noll igen kan man säga. 
 
 
Provade med annat träns och sidostycken idag, det satt lite bättre då. 
 
Därför säljer jag nu mitt Baucher-bett. Använt 2 gånger, köpte det i tisdags på Hööks. Vill ha 150 kr för det. Inga repor eller bitmärken! Se inlägget nedan! ↓
 
Motgång, Utrustning, Utvärdering | | 2 kommentarer |

Baucherbett.

Ett inköp under falsterboveckan var ett tvådelat Baucherbett. 
 
Jag har tidigare förväxlat detta med travbett och då trott att det är ett ganska starkt bett. Jag har trott att det ger en form av "hävstångseffekt" eftersom det är två ringar, att likna med pessoabett. Men efter lite påläsning och har hört med andra har jag fått fram att det ska vara ett ganska "milt" bett(rätta mig om jag har fel) eftersom den översta ringen som man fäster i sidostycket gör att det blir mer stabilt. Jag är också inte så mycket för tvådelade bett, eftersom jag täker att det i munnen lägger sig som ett "tak" och går upp i gommen. Alla hästar ser ju olika ut. Ifall jag skulle köpt ett 3-delat tror jag inte jag skulle känt så mycket skillnad då alla andra jag har är 3-delade. Variation är det bästa. Men efter att ha läst på lite mer om bettet kände jag att 199 kr inte är "så" farligt utan det kan vara värt att prova. Jag är väldigt mån om att endast rida på enklare, snälla tränsbett. Därför läser jag på en del innan jag köper ett bett.
 
Ja, vad ska man säga.. Första provturen skedde igår. Och snacka om åktur... Det gick jättebra i skritten. Hon kändes mjuk och fin, följde stödet och tygeltagen. I traven vet jag inte vad jag ska säga eftersom jag hade helt långa tyglar. Men sedan bestämde jag mig för att ta lite galopp, första gången på 2 månader. Tjohooo sa Trú och fick till en bra galopp i vänstervarvet, men i höger var det mest bara pass som gällde, fortfortfort. Matte åkte mest idag, istället för att rida.
 
Tror inte detta berodde på bettet utan snarare överskottsenergi. Jag får ge det några gånger till innan jag kan utvärdera bettet ordentligt. Ska prova med annat träns också då nacksyckena "vek" sig så stödet i lilla ringen försvann. Svårt att förklara i text men det blev mer som ett vanligt tvådelat än baucher. 
 
Hööks - Horsepower, 199 kr. 
 
Vad är era erfarenheter av baucherbett? 
 
 


Utrustning, Utvärdering, Vardag | | Kommentera |
Upp