God Jul.


...önskar Trú! ❤️


Vardag | | En kommentar |

Senaste veckan i bild.

Vi har fortsatt med löshoppningen. Nu börjar hon verkligen förstå vad det går ut på. Jag lade ett kryss på långsidan av ridhuset så hon kunde ta det i båda varven. För att bli jämnsidig i båda galopperna. Det gick huuur bra som helst, så när hennes självförtroende var i topp lade jag upp krysset som ett rätuppstående på 65cm. Och hon flööög över, i båda varven. Hur duktig som helst, höjdrekord. Jag stod i mitten och hon sprang, sprang och sprang. Fanns såklart plats för massa bus, i en kurva tog hon ett bocksprång - sedan hörde jag "kliiing" och vänster framsko flög av. Typiskt när hovis ställde in samma morgon. Busig häst är en lycklig häst ;) 
Stallkatten Leffe som är heelt underbar. Jag är egentligen ingen kattmänniska, men Leffe skulle jag kunna kidnappa med mig hem. Keligare och vänligare katt är svårt att hitta. Han kommer mot en som en hund när man stänger bildörren.
 
 
Ni vet en sådan dag då man inte har större motivation till att rida, sparkar sig i röven och sitter upp. Och hästen är helt fantastisk och gör ALLT för att överraska en. En sådan dag hade jag i veckan. Alltså Trú <3 

 
Calvin var med mig i stallet. 

 
Ett pass med travbommar. Oj vad nytt och spännande sa Trú och tyckte att man kunde komma an i galopp. -Ajaj sa matte, -Jag kan sa Trú. Vem tror ni hade rätt...? ;) Riktigt nyttig övning för henne och roligt för mig att vara lite på spåren till vad jag tidigare sysslade med innan Trú. 

 
12 december 2015 togs denna bilden. Mitten av december och strålande sol. Vi tog en uteritt. Tru skrittade lungt så jag kände för att utöka rundan, och prova alla gångarter. Jag provade lägga henne i pass. Tidigare är det alltid hon som slår över när hon inte orkar galoppen längre. Men nu tog jag henne i galopp, några språng efter "stelnade jag till" som jag läst att man ska göra. Det tog ett tag innan hon fattade, enligt uppgifter jag fått är passen aldrig tränad sedan hon kom från Island 2011. Men sedan kände jag passen, och såg i skuggan från solen(helt perfekt att se resultatet). Kändes som en mycket behagligare pass än den jag fått erfara innan(kanske för att det nu var på gräs, tidigare har det varit på grus...) Dock tyckte Trú att "nu kan vi väl lika gärna passa hela vägen hem". Haha, helt underbar runda i vilket fall. Hela rundan hade jag ett STORT LEENDE! Tänk att en häst kan få en att le & skratta så mycket. Förresten testade vi baucher-bettet utomhus. Det var en mycket bättre stopp-knapp än tredelat m fasta ringar. Utan att bli för skarpt bett. Toppen! 

 
Bilder, Vardag | | Kommentera |

Vecka med låg motivation.

Denna vecka har varit lite hipp som happ. jag har inte haft supermotivation att trimma/träna med Trú. Jag har mer kännt att jag vill njuta, och ha roligt med min häst på en annan nivå. Stärka vår kommunikation och relation. Detta tycker jag man gör från marken bättre än uppe i sadeln. Så hanteringen har jag lagt mycket vikt på denna vecka. Borsta, mysa och putsa på varandra. Spola benen INNE i spolspiltan och inte snett bredvid, lyda på mina kommandon i stallgången. Det har gått så himla bra! 
 
Idag skulle Hovis komma klockan 12. Nu på morgonen skrev han att han fått förhinder, typiskt då hon redan är över tiden på skorna... Aja, kom ganska lämpligt i alla fall då jag vaknade rätt så sent och känner att denna dagen vill jag ta i lugn takt då jag ska jobba ikväll. Full rulle på fredagar där!
Så har istället tänk löshoppa idag om ridhuset är ledigt! :) 
 
 
Vardag | | Kommentera |
Upp