My Star.Idag ville jag egentligen aldrig sitta av min häst, hon var så extremt lyhörd, duktig & dansade fram. Med en riktig kämparglöd! Tror jag börjar fatta detdär med tölt nu. HON ska få sköta arbetet, Jag ska bara driva & styra - och njuta. Åh älskade häst. Tack för allt du lär mig, att du är så tålmodig & litar på mig. Detta kommer bli det bästa för dig! ❤️ 

...i morse hade Trú tagit sig ut ur boxen & stallet, stod helt lös ute på gårdsplan. Sååå glad att hon inte sprang ut på 70 vägen, som går paraellt med stallet! Tok-bus-Fia! 

Det är sommar.

Oj vad mycket jag fyller dagarna med och vad lite jag lockas över att sitta vid datorn, därav dålig uppdatering. Så tråkigt att sitta inne på sommaren ju. 
 
Mycket har hänt. Trú är frisk och vi är nästan tillbaka där vi slutade, vi har kommit en bra bit i vår hantering. Jag har lyckats bada henne med vatten, ut och promenera med henne, igår gick vi hela lilla rundan utan problem förbi skällande hundar och lamm/får. Vi kan också rida ut en kortare bit. Vi har börjat så smått gå över till små galopparbeten. Traven har varit stor fokus under sommaren. Mycket har hänt! 
 
Här kommer några bilder på det vi varit med om sedan sist vi sågs! 
 
Trú fick en ny grimma, i läder med namnbricka och grimmskaft med isländska färger. Inköpt på Falsterbo och Hööks. Visar bättre bild senare. 
 


En morgon hade jag en del fler följare på IG. Sweden International Horseshow hade Repostat min bild på Trú, en riktig ära! 

 
En morgon väckte jag Trú mitt i skönhetssömnen, hon hade nog gärna fått frukosten på sängen om hon fick bestämma. Hon är lika morgontrött som jag är. 
 
 
 


Jag tömde bädden och lade in helt ny samma natt, mysigt med nybäddat tycker Trullan. Hööks har släppt höst/vinterkollektionen, sååå fin! Ett plus att de har utökat sin islandskollektion. Har varit inne i butik och klämmt på biothane-tyglarna(sådär kvalité - vill hellre ha fr Top Reiter), vojlockarna - superfina & toppen i pris, hoppas de passar min Eques, skall införskaffas!, avlastningsgjorden som var ett bra budget alternativ, fint & mjukt läder(fast jag är så kär i min från Top Reiter!) Tränsen föll mig tyvärr inte i smaken då lädret kan har varit bättre. Jag är så förälskad i Treadstones träns & kvalite nu att jag blivit lite kräsen. 
 

Vi har borstat och myst mycket. Manen har vuxit något enormt under sommaren så all vill nu ligga åt höger, ett smäckrare utseende tycker jag.  


Sista bilden på Trú innan jag åkte iväg på lite semester och lämnade över ansvaret åt en vän, Matilda! 
 

Jag fick några dagars avkoppling i vår sommarstuga i småland - Underbart! Dock luras bilden, det regnade större delen av veckan... 

Så istället läste jag en del, kan VARMT rekommendera "Islandshästar och Horsemanship" SÅ bra och lättförståelig! 


Vinterpälsen börjar titta fram, fällningen är här igen(efter en knapp månads uppehåll...) & Kraffts B-vitaminpellets är åter införskaffat... Sommaren lider mot sitt slut. Gick till 30 års fest, hamnade på ett bröllop, I VÅRT RIDHUS!!! Så himla ballt, fräck upplevelse. Mitt första bröllop, så vackert, så överraskad & så mycket lycka. Middag & dans/fest hölls såklart också i ridhuset, bästa akustiken!!! Så lyckad fest! 


Under sommaren har jag & Trú tränat på hanteringen vid promenader. Vi har haft svårigheter att passera lammen & skällande hundar. För en vecka sedan lyckades vi med båda sakerna, vi gick hela lilla rundan utan bråk. Och idag gjorde vi det igen. Så lycklig! Nästa moment blir att rida förbi! 


Vi har kommit i ett bra träningsflow, hon bjuder in till galopp, kan nu arbeta samlat och på volt i trav, tölten kämpar vi fortfarande med och konditionen är betydligt bättre! Jag har badat henne några gånger, även här blir hanteringen vid vatten bättre. Såklart ska hon rulla sig skitig igen efter varje bad. Till sist måste jag dela med mig av Calvin som mamma köpt en egen pool till, han älskar den! 

Vi hörs snart igen, ska berätta om senaste träningen för Annika! 
 
 
Bilder, Minnesvärda stunder, Utveckling, Vardag | | Kommentera |
Upp